Del din kreativitet med hjemløse

Del din kreativitet med hjemløse

Som noget helt nyt har vi startet et frivilligt projekt på Specialinstitutionen Forchhammersvej. Her kommer der hver dag borgere i huset for at få metadon eller medicinsk behandling. Huset har en varm og rolig stemning, hvor alle kender alle.

Hvad skal jeg lave som kreativ frivillig blandt hjemløse?
Som frivillig i huset er du med til at skabe nærvær og små succesoplevelser for stedets brugere, som kommer på stedet og ønsker mere indhold i hverdagen. De frivillige er med til at opbygge gensidige relationer, imens personalet passer det pædagogiske arbejde på stedet.

Som frivillig i cafeen bliver du en del af WeShelters frivillige fællesskab, hvor glæden og styrken ved frivillighed ligger os meget på sinde. Vi sætter en ære i at skabe gode relationer og oplevelser for samfundets allermest udsatte borgere fx hjemløse og misbrugere. Vi har allerede en frivillig massageordning i huset, og derfor etableret et godt miljø omkring de frivillige på stedet.

Vi forventer, at du som frivillig:
• har lyst til at lave små aktiviteter med husets brugere fx spille spil, lave noget kreativt sammen, spille musik eller lign.
• er social og rummelig overfor andre mennesker
• er interesseret i at lære mere om udsatte mennesker og misbrugsbehandling
• er tålmodig og stabil
• har tid i 2 timer hver eller hver anden uge

Vi tilbyder:
• adgang til en ellers lukket verden
• viden, netværk og kurser
• plads til at udvikle egne idéer
• stor taknemmlighed og et unik fællesskab på stedet

Hvem kommer på stedet?
Det kreative fællesskab er etableret på Specialinstitutionen Forchhammersvej, som er Københavns Kommunes tilbud for stof- og alkoholafhængige borgere med et langt misbrug bag sig og helbredsmæssige problemer. Specialinstitutionen ligger på Frederiksberg og rummer både behandlings-, pleje- og botilbud. Brugerne i huset har altså levet nogle hårde liv, og er typisk stadig i stofmisbrug eller i behandling.

Hvordan bliver jeg en del af projektet?
Inden du bliver frivillig skal du til en samtale hos WeShelter, samt deltage i et introkursus på Forchhammersvej, så du er klædt på til alle aspekter af det frivillige arbejde.
Vi anbefaler at vores frivillige er +25 år, rummelige og stabile og kan bruge ca. 2 timer hver eller hver anden uge i tidsrummet ml. 10-15 sammen med en fast gruppe af frivillige. Den præcise dag for aktiviteten planlægger vi sammen.
Lyder det som noget for dig, eller er du i tvivl om du vil passe til beskrivelsen, så kontakt os endelig. Du er også velkommen til at besøge Forchhammersvej, før du melder dig som frivillig.

Har du spørgsmål?

Camilla Juul Bjørn
Projektleder, Ensomhed & Netværk

Støt WeShelter

Støt WeShelter

Danmarks hjemløse har brug for din hjælp.

Dit bidrag er med til at sikre, at vi kan give husly og støtte på vejen til et bedre liv for hjemløse og socialt udsatte mennesker.

Støt nu