Madfællesskaber i Nordvest

Madfællesskaber i Nordvest

Kan du skabe hygge og fællesskab blandt udsatte borgere? Så bliv frivillig i de sociale madfællesskaber i Kbh Nordvest.

Beboercaféen i Ansgar kirke

Beboercaféen er et sted med hjerterum, som inviterer beboerne i Fuglekvarteret i Københavns Nordvestkvarter til fællesskab og hygge. De fleste beboere, som kommer i cafeen, lever isolerede liv med begrænsede sociale fællesskaber. 

Hvad skal jeg lave i beboercaféen?
Som frivillig i beboercafeen sørger du for – sammen med en fast gruppe frivillige –  at handle ind, tilberede og servere god varm mad til de beboere i området, som kommer i caféen. Du gør en konkret forskel ved at tilbyde ensomme et varmt måltid mad og et trygt og rummeligt fællesskab.

Beboercaféen holder til i Ansgarkirkens lokaler på hjørnet af Bogfinkevej og Rørsangervej i København NV.

Hvad kræver det?
Du er en rummelig, tålmodig og mødestabil person og du har mulighed for at deltage i beboercaféen cirka 4 timer hver anden torsdag i minimum ét år.

Du skal have tid til frivilligt arbejde i dagstimerne, da caféen har åbent hver torsdag fra kl. 12.00 til 14.00. Som frivillig møder du klokken 10 og handler ind og forbereder maden sammen med de andre frivillige.

 

Fællesskabets fællesspisning

Fællesskabet er en hyggelig begivenhed, hvor frivillige i samarbejde med lokale borgere inviterer områdets udsatte borgere til mad, hygge og fællesskab. Som frivillig skal du have tid til forberedelserne og afholdelse af fællesspisningen 2. torsdag hver 2. måned mellem kl. 15-20.30 samt et kortere planlægningsmøde en hverdagsaften.

Som frivillig bliver du en del af WeShelter, som tilbyder uddannelse og sparring til alle frivillige. Vi har stor erfaring i at arbejde med frivillighed blandt socialt udsatte.

Målgruppen til fællesspisningen er typisk ældre borgere, som har boet i området i længere tid, og som føler sig utrygge ved forandringerne udenfor deres dør. De har brug for et genkendeligt og hyggeligt sted at komme og knytte bånd, og en begivenhed at se frem til. Som frivillig er du med til at skabe disse trygge rammer og brobygge til lokalområdet fx ved at inspirere til deltagelse i andre folkekøkkener eller aktiviteter i bydelen.

 

Hvad får jeg ud af at være frivillig WeShelters projekter?

  • Et udfordrende og givende frivilligjob, hvor du kan kombinere dine interesser for madlavning og socialt arbejde
  • Du bliver inviteret ind i et særligt fællesskab med andre frivillige og en trofast beboergruppe
  • En mulighed for at gøre en forskel for udsatte og ensomme beboere
  • Introduktionskursus og løbende fyraftensmøder der klæder dig på til dit frivillige arbejde
  • Løbende sparring på dit arbejde
  • Dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år.


Er det dig, vi mangler?

Så send os en ansøgning! Skriv lidt om dig selv, dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at ville være frivillig i beboercaféen.

Har du spørgsmål?

Camilla Juul Bjørn
Projektleder, Ensomhed & Netværk