Bliv ven med en hjemløs

Bliv ven med en hjemløs

Vær med til at bryde ensomheden blandt socialt udsatte og hjemløse. Bliv netværksven!

Som frivillig netværksven hjælper du et andet menneske ud af ensomhed. Mange brugere og beboere på vores tilbud har få eller ingen sociale relationer uden for de sociale institutioner. Med vores netværksvenner giver vi hjemløse og socialt udsatte mulighed for at skabe nye netværk, træne sociale kompetencer og få et indblik i en verden langt væk fra misbrug og sociale problemer. 

Hvad er en netværksven?
Netværksvenner er et venskab mellem en frivillig og en udsat borger eller bruger af vores tilbud. Vi matcher vores vennepar efter interesser, værdier og behov, og tager hensyn til køn og alder. Efter grundig indføring din rolle og et indledende møde med din netværksven, finder I sammen ud af, hvor ofte og hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i zoologisk have, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter i København til rådighed.

Hvem kan du blive netværkven for?
Du kan blive netværksven for kvinder og mænd, som hver især kæmper med forskellige kombinationer af psykiske og sociale problemer. Ikke alle er hjemløse, men alle har det til fælles, at de har et begrænset socialt netværk og lever et liv med få nære relationer.

Hvad kræver det at være netværksven?
Du skal være minimum 25 år, tålmodig, mødestabil og så skal du have tiden til at  indgå i en relation med en socialt udsat eller hjemløs i minimum ét år. Hvor ofte I mødes, er op til de enkelte vennepar.

Hvad får du ud af at være netværksven?

  • Et anderledes venskab
  • Uddannelse i at indgå blandt målgruppen og løbende sparring og støtte gennem samtaler med vores frivilligkoordinator
  • Gode oplevelser sammen med andre frivillige og brugere af netværksordningen
  • Spændende kurser og fyraftensmøder, som giver dig viden om socialt udsatte og frivillighed
  • Et stort netværk af frivillige. Der afholdes netværksmøder med de øvrige netværksvenner én gang i kvartalet


Lyder det som noget for dig?
Så send os en ansøgning! Skriv lidt om dig selv, din baggrund og ikke mindst din motivation for at blive frivillig netværksven.

Har du spørgsmål?