Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvest kvarteret

Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvest kvarteret

Vi har sat særligt fokus på Københavns Nordvest kvarter, hvor vi har forskellige projekter.

Nordvest kvarteret er en meget sammensat bydel. Samtidig med at iværksætteri spirer og nye spisesteder skyder op, så er det stadig et område præget af en stor del beboere med få ressourcer.

Her bor unge studerende, børnefamilier, tidligere misbrugere, ensomme ældre og ildsjæle side om side. Det er en bydel som med plads til alle og hvor rummeligheden er og skal være stor. Men vi oplever at fællesskabet og kendskabet til hinanden godt kan styrkes. Og at flere gerne vil hinanden, men ikke lige ved hvordan de skal begynde at snakke med manden på bænken eller den ældre dame, der altid køber ind tirsdag formiddag. Det vil vi gerne hjælpe med. Og derfor har vi vores 3 projektet i området, hvor frivillige kan gøre en forskel for mere udsatte beboere:

Du kan blive frivillige i:

Beboercaféen: torsdage kl. 12-14 på Mågevej.

Her skal du kunne lægge 4 timer ca. hver anden uge i tidsrummet om formiddagen, hvor frivillige laver mad til en gruppe udsatte lokale, som kommer fast i cafeen. Madlavningen starter ca. kl. 10.

Fællesskabets fællesspisning: en torsdag aften hver 2. måned.

Her mødes ældre borgere i et beboerlokale og spiser middag, som frivillige har lavet til dem. Sammen drikker de alle kaffe og hygger og synger måske en sang.

Nordvests Netværksvenner: en fleksibel frivilligtjans, hvor du mødes med din Netværksven et par timer ca. 2. gange om måneden.

Som Netværksven matches du med en borger, som har et begrænset netværk, og muligvis har eller har haft et misbrug. Du klædes på til opgaven og matches efter flere kriterier, således at du møder en du klikker med.

Du kan være med:

Mange borgere som bor i Nordvest, elsker deres område på godt og ondt. Er du en af dem – har du lidt ekstra overskud i hverdagen – har du lyst til at gøre en forskel for en nabo der ikke har så meget. Så er dette en mulighed for dig.

Har du spørgsmål?

Camilla Juul Bjørn
Projektleder, Ensomhed & Netværk

Støt WeShelter

Støt WeShelter

Danmarks hjemløse har brug for din hjælp.

Dit bidrag er med til at sikre, at vi kan give husly og støtte på vejen til et bedre liv for hjemløse og socialt udsatte mennesker.

Støt nu