Bliv netværksven i WeShelter

Mange hjemløse og socialt udsatte har det til fælles, at de har få eller ingen nære relationer. Samtidigt færdes hjemløse og socialt udsatte mennesker ofte i miljøer præget af stofmisbrug og/eller kriminalitet. Derfor består de sociale netværk ofte af personale og andre brugere på de socialpsykiatriske væresteder og herberger. Det er ikke dét sociale liv, som mange af brugerne drømmer om, men det kan være svært at selv finde fællesskaber og relationer udenfor hjemløse- og misbrugsmiljøer. Som frivillig netværksven bliver du et stabilt og trygt pusterum i en ellers kaotisk hverdag.

De frivillige netværksvenner gør en konkret forskel i et andet menneskes liv ved at vise interesse og tage del i personens liv. Det styrker selvtilliden og giver håb for fremtiden. Netværksvennerne viser medmenneskelighed og særlig interesse for vedkommendes liv – en interesse som for mange udsatte mennesker ikke er hverdagskost.

Mange i WeShelters målgruppe har været ude for svigt og tillidsbrud igennem livet. Netværksvennen viser en sjælden opmærksomhed og omsorg for den enkelte. Derfor er det afgørende, at netværksvennen er stabil og loyal og kan se sig selv som netværksven i lang tid.

Projekt Netværksvenner skaber et trygt rum, hvor brugerne kan genoptræne sociale kompetencer og finde og afprøve egne grænser. Netværksvennerne er frivilligt baseret, fordi frivillige kan noget helt særligt. Netop fordi frivillige netværksvenner er venner af egen interesse og vilje, skabes gensidigt frivillige relationer, hvor begge parter er ligeværdige. En netværksven ikke har en pædagogisk dagsorden – netværksvenskabet er uforpligtende og på brugerens præmisser.

Vi søger netværksvenner på:

  • RG60: Herberg for unge hjemløse på Nørrebro.
  • KollegietHerberg og bofællesskab for hjemløse mænd i Valby.
  • Pegasus: Værested for socialt udsatte og ensomme i Sydhavnen.
  • Cafe Klare: Natcafe og rådgivningsenhed på Vesterbro for hjemløse og udsatte kvinder.
  • N.A.B.O.: Brugerstyret værested for psykisk udsatte på Amager.
  • CTI: Kommunalt samarbejde om at skabe en god overgang fra hjemløs til egen bolig.
  • Nordvest: netværksven for ensomme og udsatte i København Nordvest

Kontakt:
Projektleder Rikke Prip Estrup
mail: frivillig@weshelter.dk
tlf.:   36 16 11 13

Eller benyt kontaktformularen

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Din besked