© ANNA JARMOLOWICZ PHOTOGRAPHY

Økonomirådgiverne tager udgangspunkt i brugernes behov og ressourcer. Nogle kommer med enkeltstående problemer, andre går ind i længerevarende rådgivningsforløb.

Sammen med brugerne arbejder økonomirådgiverne på at finde løsninger, som letter deres hverdag, og som giver dem noget overskud, som de måske ikke har haft længe. Brugerne bliver ikke pålagt at følge konkrete råd eller gøre konkrete handlinger.

Et succeskriterium for et rådgivningsforløb kan være, at brugeren bliver i stand til at selv at åbne og gennemgå sin post i stedet for at smide uåbnede kuverter ud. Det kan være, at personen selv lærer at kontakte kreditorer og myndigheder, eller at personens økonomiske forhold bliver afklarede. Det virker måske ikke som meget, men det er helt tydeligt, at rådgivningen giver brugerne større overskud – også til at gøre ting, som ikke handler om økonomi.

Vi søger lige nu frivillige økonomirådgivere, it-koordinatorer og økonomikoordinatorer.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere er du velkommen til at kontakte

Sara Troense på
Email: st@weshelter.dk
Tlf: 20 48 31 12

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Din besked

Eksempler på økonomirådgivningens daglige resultater

Overblik over økonomi og gæld. De frivillige rådgivere kan hjælpe med at sortere papirer og breve og afkode, hvad de betyder. Det viser sig meget ofte, at det ikke står helt så galt til, som beboeren eller brugeren egentlig troede.

Afdrags- og henstandsordninger med kreditorer og myndigheder. Det er almindeligt, at de frivillige rådgivere kan indgå nogle hensigtsmæssige afdrags- eller henstandsordninger med kreditorer, som brugere og beboere er i stand til at overholde. De frivillige rådgivere hjælper med at læse og forstå frivillige forliger, og vurdere, om der kan laves bedre aftaler.

Tillidsopbygning. Rådgiverne er med deres aktive lytning med til at opbygge tillidsrelationer til beboere og brugere, som kan have meget dårlige erfaringer med ”systemet”. Her kan de frivillige rådgivere gøre en forskel – netop fordi de er frivillige.

Bisidder til retsmøder. De frivillige rådgivere tager med som bisiddere ved fx fogedretsmøder, og klæder beboeren eller brugeren på, så de kender deres rettigheder og forpligtelser op til mødet.

WeShelter bidrog i 2014 til rapporten om Gæld, gældsrådgivning og gældssanering socialt udsatte fra Rådet for Socialt Udsatte.