Nyheder

Lad os åbne fællesskabet op

Nørkleri på værestedet NABO, et tilbud til  psykisk sårbare beliggende på Amager Af Gitte Frydensbjerg, Sekretariatsleder Foto: Ann-Kathrine Kværnø »Samfundet er ikke indrettet til, at man kan have det rigtig godt i syv måneder, og så pludselig får det skidt og er væk i to måneder. Og sådan er det ofte for vores målgruppe«. Ordene... Læs mere »

Hjemløse venter for længe på bolig i København

Herberget RG60

»I de år, hvor jeg har været forstander, er muligheden for at få en billig bolig blevet markant forringet. For vores beboere betyder det, at der nu er ganske få lejligheder tilbage i København, som man kan bo i, hvis man modtager kontanthjælp eller lignende«. Sådan lyder det fra Nikolaj Olsen, der er forstander på Herberget... Læs mere »

Vores arbejde skal rykke på den lange bane

  Økonomisk overskud til indsatser, der rykker på den lange bane. Det er årets juleønske fra Anders Sørensen, leder af WeShelters Væresteder og Opsøgende arbejde. »I vores branche er vi underlagt et stramt behov for at skaffe midler til både drift og den videre udvikling af vores tilbud og indsatser. Det er desværre ikke altid foreneligt... Læs mere »

DFDS: Vores københavnske beliggenhed forpligter

Man kan ikke drive en virksomhed i dag uden at tage ansvar for det samfund, man er den del af. Sådan lyder det fra Kevin Helsinghof, landechef i rederiet DFDS, WeShelters største erhvervspartner.  Kevin Helsinghof, landechef i DFDS, er ikke i tvivl om, hvorfor DFDS donerer tid og kræfter på at hjælpe hjemløse. »Vi gør... Læs mere »

København mister særtilskud

Aftalen om satspuljen er på plads, og Københavns Kommune mister sine tilskud på knap 58 millioner kroner. Det er dybt beklageligt, at et i forvejen underprioriteret område endnu engang risikerer at blive ramt. Torsdag nat faldt årets satspulje på det sociale område på plads. Desværre betød det et farvel til de permanente tilskud til Københavns... Læs mere »

Peer-to-peer: Tidligere hjemløse bliver rollemodeller

Bliv netværksven i WeShelter

WeShelter har modtaget en toårig bevilling til at afprøve, hvordan tidligere hjemløse kan fungere som frivillige peer-støtter for nuværende hjemløse. Med en toårig bevilling har WeShelter nu fået mulighed for at undersøge, hvordan tidligere hjemløse kan støtte nuværende hjemløse på vejen mod egen bolig. Peer-to-peer-metoden er udbredt inden for psykiatrien, men endnu ikke afprøvet på... Læs mere »

Åbent brev vedrørende regeringens forslag om afskaffelse af varige særtilskud til Københavns Kommune

DetGoerVi

Nedenstående åbne brev er sendt til Folketingets social- og sundhedsordførere på vegne af Arbejde Adler, Frelsens Hær, Gadejuristen, Kirkens Korshær, projekt UDENFOR, KFUK’s Sociale Arbejde, KFUM’s Sociale Arbejde, Kofoeds Skole, SAND – De hjemløses landsorganisation og WeShelter Åbent brev vedrørende regeringens forslag om afskaffelse af varige særtilskud til Københavns Kommune Kære social- og sundhedsordførere Vi skriver til... Læs mere »

Udløbet! WeShelter & Café Klare søger en engageret projektmedarbejder (15 t/u) til peer-støtte projekt.

pr260515-cafe-klare2020-1056x528

NB! Stillingen er besat. WeShelter og Café Klare søger en projektmedarbejder, der har solid erfaring i arbejdet med hjemløse og/eller kriseramte kvinder, samt har lyst til at tage del i udviklingen af et peer-støtte projekt.  Projektet drives af WeShelter og har til formål, gennem frivillig peer-to-peer støtte, at styrke hjemløse mænd og kvinder i deres individuelle... Læs mere »

Dygtig studentermedhjælper søges

Vil du gøre en forskel for hjemløse og udsatte i Danmark? Interesserer du dig for frivilligt socialt arbejde og er du en god kommunikator med administrativt tæft? Så er du måske WeShelters nye studentermedhjælper.   Vi mangler en studentermedhjælper, der har lyst til at arbejde med forskellige typer af opgaver i forhold til organisationens frivilligindsats,... Læs mere »