Værestedet i Sydvest

Værestedet i Sydvest

Værestedet i Sydvest blev oprettet i 1990 som et fristed for mænd, der kæmper med et misbrug af alkohol.

Værestedet er indrettet i et lille træhus, der blev bygget som et ung-i-arbejde-projekt på et af DSB’s ubrugte arealer klos op af S-togsbanen ved Sydhavn Station. Huset rummer et fælleslokale med åbent køkken, og på grunden er der anlagt en have med terrasse, petanque-bane og blomsterbede.

I huset kommer ca. 40 faste brugere og alle deler ansvaret for driften af stedet. Værestedet fungerer i praksis som en klub, hvor dem som kommer i huset selv kan bestemme, hvem der kan være med, men huset kan ikke rumme stofbrugere.

Værestedet er oprettet i et samarbejde mellem Bavnehøj Menighedspleje, de lokale afdelinger af Socialdemokratiet og SF, Socialpædagogisk Seminarium, tidligere statsminister Anker Jørgensen og WeShelter, der tilsammen danner støtteforeningen Værestedets Venner.

Støtteforeningen indsamler og administrerer driftsmidlerne til de faste udgifter, mens brugerne selv tilrettelægger fælles aktiviteter og vedligeholdelse af huset.

Støt WeShelter

Støt WeShelter

Danmarks hjemløse har brug for din hjælp.

Dit bidrag er med til at sikre, at vi kan give husly og støtte på vejen til et bedre liv for hjemløse og socialt udsatte mennesker.

Støt nu


Andre projekter