Bliv frivillig i aktivitetsklubben på et misbrugcenter

Bliv frivillig i aktivitetsklubben på et misbrugcenter

Vejen ud af misbrug kan være ensom. Som frivillig på Forchhammersvej er du med til at skabe et fællesskab for stedets ældre brugere, der på forskellig vis kæmper med ensomhed i hverdagen.

De borgere der kommer på Forchhammersvej har taget det første skridt på vejen ud af misbrug, og som frivillig i aktivitetsklubben, er du en vigtig del af denne gode vej. Du er med til at bygge bro til samfundet udenfor misbrugsmiljøet og skabe en meningsfuld hverdag for de borgere de kommer på Forchhammersvej.

Hvad skal du lave som frivillig på Forchhammersvej?
Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe af frivillige og deltagere fra Forchhammersvej, der mødes én gang om ugen og laver sociale aktiviteter sammen. I kan tage på museer, på Cafe, en tur i Frederiksberg Have eller andre sjove aktiviteter sammen.
Formålet med de fælles aktiviteter er at give de ældre brugere på Forchhammersvej gode oplevelser i hverdagen, ved at støtte dem i at benytte byrummet og give dem mulighed for at lave sociale aktiviteter udenfor misbrugsmiljøet.

Hvad siger de andre frivillige?
En af vores frivillige fortæller: »Jeg er frivillig i aktivitetsklubben på misbrugscentret Forchhammersvej, fordi jeg gerne vil være noget for andre mennesker, der føler sig ensomme, for det bør ingen være. Samtidig er både borgere og personale på Forchhammersvej super søde, og jeg går altid derfra med højt humør«

Hvem møder du på Forchhammersvej?
Aktivitetsklubben er et samarbejde med Forchhammersvejs café, hvor borgere i misbrugsbehandling kan komme og få en kop kaffe eller snak med det pædagogiske personale. Det pædagogiske personale støtter op om aktivitetsklubben, og som frivillig kan du altid få sparring og støtte fra personalet.

Vi forventer, at du:

 • er stabil, tålmodig og møder brugerne i øjenhøjde.
 • kan deltage i aktivitetsklubben om torsdagen fra 12.30 og ca. 4 timer frem
 • har lyst og tid til at engagere dig i det frivillige arbejde i minimum 6 måneder.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • er over 25 år.
 • ønsker at indgå i et positivt samarbejde med de andre frivillige, personalet på Forchhammersvej og sekretariatet i WeShelter.

Du behøver ikke have en bestemt uddannelse eller baggrund for at være frivillig i WeShelter.

Vi tilbyder dig:

 • Et spændende og udfordrende frivilligjob, hvor du gør en konkret forskel for udsatte mennesker, der gerne vil være med i et socialt fællesskab
 • Stor mulighed for at præge projektet, da det er et ny-opstartet tilbud
 • Et fællesskab med andre engagerede frivillige og løbende sparring på dit frivillige arbejde – vi støtter dig altid som frivillig i WeShelter.
 • Et indblik i det sociale arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • Obligatorisk introkursus, der klæder dig på til dit frivillige arbejde og opkvalificerende fyraftensmøder om fx misbrug og hjemløshed.

 

Vil du være med, eller har du spørgsmål?

Anita Damkjær Eriksen
Frivilligkonsulent