Bliv frivillig i ensomhedsprojekt

Bliv frivillig i ensomhedsprojekt

Vær med til at skabe sociale fællesskaber på et misbrugscenter og mindske ensomhed.

WeShelter og Specialinstitutionen Forchhammersvej er gået sammen om et nyt ensomhedsprojekt. Forchhammersvej er et pædagogisk tilbud til borgere i misbrugsbehandling. Vejen ud af misbrug kan være ensom, og som frivillig på Forchhammersvej er du med til at skabe et socialt fællesskab for stedets ældre brugere, der på forskellig vis kæmper med ensomhed i hverdagen.

Brugerne har taget det første skridt på vejen ud af misbrug, og som frivillig i det nye ensomhedsprojekt, er du en vigtig del af denne gode vej. Du er med til at bygge bro til samfundet udenfor misbrugsmiljøet og skabe en meningsfuld hverdag for brugerne på Forchhammersvej.

Hvad skal du lave som frivillig på Forchhammersvej?
Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe af frivillige og brugere fra Forchhammersvej, der mødes én gang om ugen og laver sociale aktiviteter sammen. Det kan både være aktiviteter i huset og aktiviteter ud af huset. I kan tage på Politimusset, på stadion, ud at køre Gokart, en tur i Frederiksberg Have eller andre sjove aktiviteter sammen.
Formålet med de fælles aktiviteter er at give de ældre brugere på Forchhammersvej gode oplevelser i hverdagen og give dem mulighed for at lave sociale aktiviteter udenfor misbrugsmiljøet.

Aktiviteterne kommer til at foregå om eftermiddagen eller om aftenen, men for at lære brugerne at kende skal du også have mulighed for at komme på Forchhammersvej om formiddagen i en opstartsperiode.

Hvem møder du på Forchhammersvej?
Aktivitetsklubben er et samarbejde med Forchhammersvejs café, hvor borgere i misbrugsbehandling kan komme og få en kop kaffe eller snak med det pædagogiske personale. Det pædagogiske personale støtter op om aktivitetsklubben, og som frivillig kan du altid få sparring og støtte fra personalet.

Vi forventer, at du:

 • er stabil, tålmodig og møder brugerne i øjenhøjde.
 • kan deltage i aktivitetsklubben hver torsdag fra 12.30 og ca. 4 timer frem
 • har lyst og tid til at engagere dig i det frivillige arbejde i minimum 6 måneder.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • er over 25 år.
 • ønsker at indgå i et positivt samarbejde med de andre frivillige, personalet på Forchhammersvej og sekretariatet i WeShelter.

Du behøver ikke have en bestemt uddannelse eller baggrund for at være frivillig i WeShelter.

Vi tilbyder dig:

 • Et spændende og udfordrende frivilligjob, hvor du gør en konkret forskel for udsatte mennesker, der gerne vil være med i et socialt fællesskab
 • Stor mulighed for at præge projektet, da det er et ny-opstartet tilbud
 • Et fællesskab med andre engagerede frivillige og løbende sparring på dit frivillige arbejde – vi støtter dig altid som frivillig i WeShelter.
 • Et indblik i det sociale arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • Obligatorisk introkursus, der klæder dig på til dit frivillige arbejde og opkvalificerende fyraftensmøder om fx misbrug og hjemløshed.

 

Vil du være med, eller har du spørgsmål?

Marie Nybo
Projektleder, Ensomhed & Netværk