Del din kreativitet med hjemløse

Del din kreativitet med hjemløse

I vores kreative café er du med til at give et kreativt boost for udsatte mænd og kvinder.

Hvad skal jeg lave som kreativ frivillig blandt hjemløse?
Den kreative café foregår på Specialinstitutionen Forchhammersvej på Frederiksberg. Huset har en varm og rolig stemning, hvor alle kender alle. Som frivillig i huset er du med til at skabe nærvær og små succesoplevelser for stedets brugere, som kommer på stedet og ønsker mere indhold i hverdagen. De frivillige er med til at opbygge gensidige relationer gennem det kreative arbejde, imens personalet passer det pædagogiske arbejde på stedet.

I caféen skal der males, klippe-klistres og arbejdes med forskellige nørklerier sammen med brugerne i huset. Den kreative café foregår hver fredag formiddag fra kl. 9.00-11.00 på Forchhammervej 18 og er åben for alle brugerne i huset. Som frivillig er du med til at forme caféen, og du har god mulighed for at sætte dine egne kreative idéer i spil sammen med brugerne af huset.

Som frivillig i cafeen bliver du en del af WeShelters frivillige fællesskab, hvor glæden og styrken ved frivillighed ligger os meget på sinde. Vi sætter en ære i at skabe gode relationer og oplevelser for samfundets allermest udsatte borgere fx hjemløse og misbrugere. Vi har allerede en frivillig massageordning i huset, og derfor etableret et godt miljø omkring de frivillige på stedet.

Vi forventer, at du som frivillig:
• har lyst til at lave små aktiviteter med husets brugere fx male, tegne, etc.
• er social og rummelig overfor andre mennesker
• er interesseret i at lære mere om udsatte mennesker
• er tålmodig og stabil
• har tid i 2 timer hver eller hver anden uge i tidsrummet fredag formiddag kl. 9-11

Vi tilbyder:
• et kreativt rum, hvor du er med til at skabe nærvær og små succesoplevelser for udsatte mænd og kvinder
• stor taknemmlighed og et unik fællesskab på stedet
• kendskab til en spændende målgruppe
• plads til at udvikle egne idéer
• viden, netværk og kurser gennem WeShelter

Hvem kommer på stedet?
Det kreative fællesskab er etableret på Specialinstitutionen Forchhammersvej, som er Københavns Kommunes tilbud for stof- og alkoholafhængige borgere med et langt misbrug bag sig og helbredsmæssige problemer. Specialinstitutionen ligger på Frederiksberg og rummer både behandlings-, pleje- og botilbud. Brugerne i huset har altså levet nogle hårde liv, og er typisk stadig i stofmisbrug eller i behandling.

Hvordan bliver jeg en del af projektet?
Inden du bliver frivillig skal du til en samtale hos WeShelter, samt deltage i et introkursus på Forchhammersvej, så du er klædt på til alle aspekter af det frivillige arbejde.
Vi anbefaler at vores frivillige er +25 år, rummelige og stabile og kan bruge ca. 2 timer hver eller hver anden uge sammen med en fast gruppe af frivillige.

Lyder det som noget for dig, eller er du i tvivl om du vil passe til beskrivelsen, så kontakt os endelig. Du er også velkommen til at besøge Forchhammersvej, før du melder dig som frivillig.

Vil du være med, eller har du spørgsmål?

Marie Nybo
Projektleder, Ensomhed & Netværk