Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvestkvarteret

Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvestkvarteret

Vi har sat fokus på Københavns Nordvest-kvarter, hvor du kan være frivillig i forskellige projekter.

Nordvestkvarteret er en meget sammensat bydel. Samtidig med at iværksætteri spirer og nye spisesteder skyder op, så er det stadig et område præget af en stor del beboere med få ressourcer.

Her bor unge studerende, børnefamilier, tidligere misbrugere, ensomme ældre og ildsjæle side om side. Det er en bydel med plads til alle, og hvor rummeligheden er og skal være stor. Men vi oplever, at fællesskabet og kendskabet til hinanden godt kan styrkes. Og at flere gerne vil hinanden, men ikke lige ved, hvordan de skal begynde at snakke med manden på bænken eller den ældre dame, der bor i opgangen. Det vil vi gerne hjælpe med. Og derfor har vi flere aktiviteter i området, hvor du som frivillig kan gøre en stor forskel for nogle af de udsatte beboere.

Du kan blive frivillig i:

Nordvests Netværksvenner 
Netværksvenner er et venskab mellem en frivillig og en udsat borger. Vi matcher vores vennepar efter interesser, værdier og behov og tager hensyn til køn og alder. Som netværksven matches du med en borger, som har et begrænset netværk, og som gerne vil lave forskellige sociale aktiviteter med et andet menneske. Det er fleksibelt at være netværksven, og I mødes som vennepar et par timer ca. 2. gange om måneden. Som netværksven er du med til at skabe hjertevarme oplevelser, som både styrker et andet menneske og giver dig spændende livserfaring.

Hvad kendetegner de mennesker, du kan blive netværksven for?

  • De er alle forskellige.
  • De er måske tidligere hjemløse – men det er ikke alle, der har haft hjemløshed inde på livet.
  • De har måske haft et misbrug – nogen har det stadig. De har måske psykiske udfordringer – nogen har en diagnose, men det er slet ikke alle.
  • De har begrænset netværk og føler sig måske ensomme.
  • De kan også have forskellige fysiske sygdomme, som de kæmper med.
  • De bor i Nordvest og omegn og er ca. i aldersgruppen 40-70 år, men vi er ofte fleksible, så du kan også møde mennesker fra andre dele af byen og i andre aldersgrupper.
  • Fælles for dem alle er, at de er motiverede for at møde et andet menneske, som de kan lave sociale aktiviteter med.

Før du bliver matchet med en netværksven vil vores koordinator mødes med dig og lære dig at kende, så hun kan finde det bedste match for dig. Du vil blive grundigt indført i din rolle som netværksven. Når vores koordinator har et potentielt match mellem dig og en udsat borger, mødes I alle tre for at afsøge om der er kemi. Du har altid mulighed for at sige nej, hvis kemien ikke er der. Der kan derfor gå lidt tid, før den rette netværksven findes.

Når det rette match er fundet, finder I som vennepar sammen ud af, hvor ofte og hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i Zoologisk have, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter i København til rådighed, så der altid er noget hyggeligt og sjovt at lave sammen.

Madklub i Nordvest
Vil du skabe fællesskab gennem madlavning? Så bliv frivillig i madklubben i Nordvest. Du bliver en del af en lille gruppe af frivillige som mødes med beboere i lokalområdet, der savner netværk og gode fællesskaber. Madklubben mødes torsdage fra kl. 16.00-20.00 i Ansgarkirken.
I madklubben mødes vi i øjenhøjde, hvor fællesskaber og relationer opstår over velduftende gryder og grøntsager, der skal hakkes. Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe, som kommer i madklubben hver anden torsdag.

Vil du være med, eller har du spørgsmål?

Anita Damkjær Eriksen
Frivilligkonsulent