Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvestkvarteret

Styrk fællesskabet og forebyg ensomhed i Nordvestkvarteret

Vi har sat fokus på Københavns Nordvest-kvarter, hvor du kan være frivillig i forskellige projekter.

Nordvestkvarteret er en meget sammensat bydel. Samtidig med at iværksætteri spirer og nye spisesteder skyder op, så er det stadig et område præget af en stor del beboere med få ressourcer.

Her bor unge studerende, børnefamilier, tidligere misbrugere, ensomme ældre og ildsjæle side om side. Det er en bydel med plads til alle, og hvor rummeligheden er og skal være stor. Men vi oplever, at fællesskabet og kendskabet til hinanden godt kan styrkes. Og at flere gerne vil hinanden, men ikke lige ved, hvordan de skal begynde at snakke med manden på bænken eller den ældre dame, der bor i opgangen. Det vil vi gerne hjælpe med. Og derfor har vi flere projekter i området, hvor frivillige kan gøre en forskel for nogle af de udsatte beboere.

Du kan blive frivillig i:

Nordvests Netværksvenner 
Netværksvenner er et venskab mellem en frivillig og en udsat borger. Vi matcher vores vennepar efter interesser, værdier og behov og tager hensyn til køn og alder. Som netværksven matches du med en borger, som har et begrænset netværk, og muligvis har eller har haft et misbrug.
Efter grundig indføring i din rolle og et indledende møde med din netværksven, finder I sammen ud af, hvor ofte og hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i Zoologisk have, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter i København til rådighed, så der altid er noget hyggeligt og sjovt at lave sammen.
Det er en fleksibel frivilligopgave, hvor du mødes med din Netværksven et par timer ca. 2. gange om måneden.

Madklub i Nordvest
Vil du skabe fællesskab gennem madlavning? Så bliv frivillig i madklubben i Nordvest. Du bliver en del af en lille gruppe af frivillige som mødes med beboere i lokalområdet, der savner netværk og gode fællesskaber. Madklubben mødes torsdage fra kl. 16.00-20.00 i Ansgarkirken.
I madklubben mødes vi i øjenhøjde, hvor fællesskaber og relationer opstår over velduftende gryder og grøntsager, der skal hakkes. Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe, som kommer i madklubben hver anden torsdag.

Du kan være med:
Mange borgere som bor i Nordvest, elsker deres område på godt og ondt. Er du en af dem – har du lidt ekstra overskud i hverdagen – har du lyst til at gøre en forskel for en nabo, der ikke har så meget. Så er dette en mulighed for dig.

Vil du være med, eller har du spørgsmål?

Marie Nybo
Projektleder, Ensomhed & Netværk