Vil du bruge din kreativitet til at sprede glæde blandt udsatte mænd og kvinder?

Har du overskud i hverdagen, kreative evner og lyst til at give noget af dig selv, så vær med i vores kreative fællesskab på et misbrugscenter på Frederiksberg.

Hvad skal jeg lave som kreativ frivillig blandt udsatte?

Hver fredag formiddag fra 11.00-13.00 mødes frivillige, brugere og en pædagogstuderende på Specialinstitutionen Forchhammersvej og laver forskellige kreative aktiviteter sammen. Det kan være maling, tegning, smykke-lavning, collager, bygge ting, lave ting i læder og alt muligt andet kreativt. Som kreativ frivillig er du med til at skabe nærvær og små succesoplevelser for stedets brugere, som kommer på stedet og ønsker mere indhold i hverdagen. Som frivillig er du med til at forme de kreative aktiviteter, og du har god mulighed for at sætte dine egne kreative idéer i spil sammen med brugerne af huset.

WeShelter stiller materialer til rådighed, så det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan lave sammen i de kreative aktiviteter. Vi har også mulighed for at invitere en professionel kunstner eller en kreativ gæst, som kommer og faciliteter en kreativ aktivitet en fredag.

 

Hvem møder du på Forchhammersvej?

Det kreative fællesskab er et samarbejde med Forchhammersvejs café, hvor borgere i misbrugsbehandling kan komme og få en kop kaffe eller snak med det pædagogiske personale. Det pædagogiske personale støtter op om de kreative aktiviteter, og som frivillig kan du altid få sparring og støtte fra personalet.

Som frivillig i det kreative fællesskab bliver du en del af WeShelters frivillige fællesskab, hvor glæden og styrken ved frivillighed ligger os meget på sinde. Vi sætter en ære i at skabe gode relationer og oplevelser for samfundets allermest udsatte borgere fx hjemløse og misbrugere. Vi har allerede en frivillig massageordning i huset, og derfor etableret et godt miljø omkring de frivillige på stedet.

 

Vi forventer, at du

 • er stabil, tålmodig og møder brugerne i øjenhøjde.
 • har lyst til at lave kreative aktiviteter med husets brugere.
 • kan deltage i de kreative aktiviteter hver eller hver anden fredag fra 11.00-13.00
 • har lyst og tid til at engagere dig i det frivillige arbejde i minimum 6 måneder.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • er over 25 år.
 • ønsker at indgå i et positivt samarbejde med de andre frivillige, personalet på Forchhammersvej og sekretariatet i WeShelter.

Du behøver ikke have en bestemt uddannelse eller baggrund for at være frivillig i WeShelter.

 

Vi tilbyder:

 • Et spændende og udfordrende frivilligjob, hvor du gør en konkret forskel for udsatte mennesker, der gerne vil være med i et kreativt fællesskab
 • Stor mulighed for at præge aktiviteterne og plads til at udvikle kreative idéer sammen med de andre frivillige
 • Et fællesskab med andre engagerede frivillige og løbende sparring på dit frivillige arbejde – vi støtter dig altid som frivillig i WeShelter.
 • Et indblik i det sociale arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • Obligatorisk introkursus, der klæder dig på til dit frivillige arbejde og opkvalificerende fyraftensmøder om fx misbrug og hjemløshed.

 

Om Specialinstitutionen Forchhammersvej

Det kreative fællesskab er etableret på Specialinstitutionen Forchhammersvej, som er Københavns Kommunes tilbud for stof- og alkoholafhængige borgere med et misbrug bag sig og helbredsmæssige problemer. Brugerne i huset har levet nogle hårde liv, og er typisk stadig i misbrug eller i behandling.

 

Lyder det som noget for dig? Så send os en ansøgning! 

Skriv lidt om dig selv, din baggrund, dine erfaringer med målgruppen og ikke mindst din motivation for at være med i det kreative fællesskab på Forchhammersvej. Har du spørgsmål er du også meget velkommen til at kontakte projektleder Marie Nybo.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Marie Nybo
Projektleder, Ensomhed & Netværk