Vil du være med til at mindske ensomhed?

Så bliv frivillig netværksven og skab netværk og gode oplevelser for udsatte og hjemløse kvinder.

Som frivillig netværksven i WeShelter gør du en stor forskel for et andet menneske, der enten er tidligere eller nuværende hjemløs og i de fleste tilfælde har psykisk sårbarhed inde på livet.

Vi arbejder for at give hjemløse og socialt udsatte bedre vilkår. Det gør vi blandt andet gennem sociale aktiviteter drevet af frivillige – og du kan være med!

“Jeg nyder hvert et minut sammen med min netværksven, om vi tager til koncerter, går lange ture eller tager selfies. Selvom vores venskab var ”arrangeret”, så har det naturligt udviklet sig til et ægte venskab.” – Frivillig Netværksven

Lige nu har vi flere kvinder, som er efterspørger at få en frivillig netværksven!

Nogle af kvinderne er glade for håndarbejde, andre har et ønsker om at komme ud og gå lange ture, læse gode bøger, gå i biografen eller noget helt fjerde. Vi stiller forskellige biletter til rådighed og i bestemmer sammen hvad i ønsker at lave.

Vi søger dog forskellige typer af frivillige – vigtigst er, at du er rummelig, god til at lytte og/eller snakke og har mod på at møde et menneske, som er anderledes end dig selv. Som netværksven skal du også være tålmodig, stabil og kunne sætte grænser. Til gengæld får du mulighed for at møde et unikt og varmt menneske, som med stor taknemmlighed glæder sig til at få dig som netværksven.

Praktisk:

Du mødes med din netværksven ca. 2 gange om måneden og WeShelter stiller billetter til aktiviteter og kulturbegivenheder til rådighed for jer begge. Vi gør vores allerbedste for, at det er hyggeligt og sjovt at være netværskven. Derfor arrangerer vi også fællesudflugter, hvor alle vores netværskvenner bliver inviteret med.

Du bliver matchet med din netværksven efter interesser, ressourcer og værdier. Vi kigger efter om der kunne være god kemi, inden vi foreslår det “arrangerede venskab”. Derfor skal du også bare være dig selv, når du kommer til en samtale for at høre mere om projektet.

Vi forventer at du som frivillig netværksven:

 • er fyldt 25 år, da vi leder efter robuste frivillige, der kan matche vores brugere.
 • er tålmodig, stabil og kan mødes med din netværksven ca. 2 gange om måneden.
 • er tillidsvækkende, rummelig og god til at skabe relationer. 
 • har lyst og energi til at engageredig dig som frivillig i ca. et år frem, da det er en relation du skal opbygges over tid.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • deltager i Weshelters introduktionskurser samt 3-4 obligatoriske netværksmøder om året.

Vi kan tilbyde dig:

 • et givende frivilligjob arbejde, hvor du er med til at nedbryde isolation og ensomhed
 • introduktionskursus og løbende opkvalificerende fyraftensmøder om misbrug, hjemløshed og konfliktløsning.
 • Løbende supervision og sparring med vores frivillige koordinator –  vi støtter dig altid som frivillig i WeShelter.
 • livsbekræftende oplevelser sammen med andre frivillige og brugere.
 • mulighed for at indgå i et fællesskab af over 100 motiverede frivillige og fællesudflugter for andre netværksvenner i Weshelter.

Lyder det som noget for dig? Så send os en ansøgning via formularen ’Kontakt organisationen’. Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at være frivillig netværksven hos WeShelter.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte projektkoordinator Camilla Frisgaard-

Vi glæder os til at høre fra dig!

Camilla Frisgaard
Frivilligkoordinator

 

Foto: Kathrine Norsk