Den sociale dyrkningshave

Den sociale dyrkningshave

I den sociale dyrkningshave på Bispebjerg Hospital er det ikke kun planter, der spirer og gror men også mennesker og fællesskaber.

Formålet med den sociale dyrkningshave på Bispebjerg Hospital er at afprøve landskabets muligheder for at være helende og sundhedsfremmende. Haven i parken er den første af i alt ca. 14 planlagte haveprojekter med hvert sit tema, de såkaldte ”Gardens of Life”, der skal etableres på og omkring Bispebjerg Hospital de kommende år.

Et mødested for mennesker
Imellem bede og plantekasser kan borgere med tilknytning til socialpsykiatrien i København finde ro i havearbejdet. Det er et sted, hvor brugerne kan dyrke jorden og prøve kræfter med at arbejde, og en destination for patienter, personale og bydelens øvrige beboere, der kan nyde blomsterne. I den sociale have tilpasses opgaverne til den enkeltes interesser, aktuelle dagsform og årets gang. Det er også et mødested for hospitalets medarbejdere og patienter og brugerne af væresteder, der derved kan øve sig i at komme i kontakt med andre. Den sociale dyrkningshave passes af de sociale gartnere.

Haven er blevet til i et samarbejde mellem Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og WeShelter. Haveprojektet har fået støtte af Oak Foundation og Københavns Kommune til et to-årigt pilotprojekt, der løber frem til sommeren 2018.

Kontakt

Haven ligger inde på Bispebjerg Hospitals område i parken mellem Ebba Lunds vej og tredje tværvej, tæt på køkkenet. Find vej via Google maps her: Find vej til Den sociale dyrkningshave

projektoffside@projektoffside.dk

Åbningstider i haven:

Bemanding: tirsdage og onsdage kl. 10-14.

Lukket når det regner.

Den-Sociale-Dyrkningshave–folder-2018

 

 


Andre projekter