Den sociale blomsterhave

I den sociale dyrkningshave på Bispebjerg Hospital er det ikke kun planter, der spirer og gror men også mennesker og fællesskaber.

Den Sociale Blomsterhave er et aktivitets- og samværssted, som åbner Bispebjerg hospitals have op for byens borgere. Haven besøges dagligt af mennesker, som skal sunde sig efter behandling, pårørende der afventer deres kære, ansatte som trænger til et pusterum, haveglade forbipasserende, naboer samt frivillige brugere, der hjælper med at passe haven. I sommerhalvåret anvendes haven også som ramme om miljøterapi og mål for små udflugter for patienter og som et alternativt samtalerum i grønne omgivelser.

Vær med i haven hele året
De første spadestik ramte græsplænen i juli 2016 og i løbet af sommeren tog haven form. Pt. råder den Sociale Blomsterhave over cirka 120 m2 bede i forskellige størrelser. Fokus er blomsterdyrkning – et populært og vitalt indspark i den gamle park. Hvert år plantes knolde, løg, stauder og ikke mindst masser af sommerblomster.

I slutningen af 2018 fik haven opsat en Dome, så det nu også er muligt at nyde haven under tag, når vejret ikke arter sig. Domen er indrettet med langbord, bænke, fåreskind og tæpper, og vi byder gerne på en kop varm kaffe eller te.

Plads til frivillige
Frivillige brugere er med til at passe haven og ambitionen er at skabe et meningsfuldt arbejdsfællesskab, hvor man kan føle sig velkommen uanset udgangspunkt under mottoet: ”Her må det godt gå langsomt”.

Arbejdsopgaverne tilpasses den frivilliges dagsform, årstiden og interesser. Man kan strikke en lap til det sociale kludetæppe, man kan deltage i lugelauget eller udleve sin indre gravko. Og måske supplere med at nyde dyrelivet, en kop kaffe eller gå på opdagelse i parken.

Mere end en have
Haven er et resultat af et samarbejde mellem Bispebjerg Hospital og Projekt Offside, som er en del af WeShelter.

I haven er der 1-2 medarbejdere og 1 i flexjob, som er i haven tre dage om ugen. Projektet har, udover at skabe et åndehul for besøgende, fokus på at være et trinbræt for personer uden for arbejdsmarkedet.

 

Kontakt

Facebook: Den Sociale Blomsterhave
E-mail: projektoffside@projektoffside.dk
Telefon: 21 15 06 03 v. Gerda Grønbæk
Adressen: Parken mellem Ebba Lunds Vej og Nielsine Nielsens Vej på Bispebjerg Hospital.
Åbningstider 2019: mandage, tirsdage og torsdage kl. 10 til 14

 

 


Andre projekter