Gavebrev

Gavebrev

Tegn et gavebrev og spar penge. Med et gavebrev erklærer du, at du vil støtte WeShelters arbejde i mindst 10 år.

Din faste støtte giver os bedre muligheder for at planlægge vores arbejde blandt hjemløse og udsatte, fordi vi på forhånd kender til og kan regne med din støtte. Det gør det samtidig lettere for os at etablere og udvikle nye tilbud til hjemløseområdet.

Fordelen for dig er, at du får fuldt skattefradag for den støtte du giver via gavebrevet, sammen med de donationer eller bidrag du donerer på almindelig vis.

De tekniske detaljer om gavebrev og skattefradrag:

  • For indtægter under 100.000 kroner kan fradrages op til 15.000 kroner pr. år.
  • For indtægter over 100.000 kroner kan højst fradrages 15 procent af årsindkomsten.
  • Beløbet opkræves efter aftale månedligt, kvartalsvis eller helårligt (som regel via PBS) af WeShelters fællessekretariat.
  • Det er ikke muligt at ombestemme sig i løbet af de 10 år.

Du kan kontakte WeShelters fællessekretariat og få tilsendt gavebrevsblanketten med vejledning om regler og vilkår for gavebrevet. Du kan også læse mere i SKATs pjece om gaver og gavebreve her.

Vigtigt: WeShelter har ifølge skattelovgivningen pligt til at føre kontrol med og indberette de aftalte beløb til SKAT, hvorfor du skal oplyse os dit CPR. Derefter vil donationerne fremgå af din selvangivelse. Hvis du ikke overholder din gavebrevsaftale, mister du de skattemæssige fordele med tilbagevirkende kraft.