fbpx
Bekæmp ensomhed på Amager

Bekæmp ensomhed på Amager

Vi bekæmper ensomhed - et venskab ad gangen.

At have gode venner, familie og netværk omkring sig er ikke en selvfølgelighed for alle. Du kan være med til at skabe venskaber for mennesker i psykisk sårbarhed.

Bliv frivillig og gør en forskel!

Bliv netværksven og støt et menneske i psykisk sårbahed i at skabe netværk. Eller bliv del af en madklub på aktivitets og samværstilbuddet N.A.B.O, hvor du sammen med en gruppe frivillige laver mad en gang om ugen.

Hvad er en netværksven?
Netværksvenner er et venskab mellem en frivillig og en udsat beboer eller bruger af vores tilbud. Vi matcher vores vennepar efter interesser, værdier og behov og tager hensyn til køn og alder. Efter grundig indføring i din rolle og et indledende møde med din netværksven, finder I sammen ud af, hvor ofte og hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i Zoologisk have, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter i København til rådighed, så der altid er noget hyggeligt og sjovt at lave sammen.

Hvem kan du blive netværkven for?
Du kan blive netværksven for kvinder og mænd, som hver især kæmper med forskellige kombinationer af psykiske og sociale problemer. Alle har det til fælles, at de har et begrænset socialt netværk og lever et liv med få nære relationer.

Hvad kræver det at være netværksven?
Du skal være minimum 25 år, tålmodig, mødestabil og så skal du have tid og lyst til at skabe en relation med en socialt udsat eller hjemløs i minimum ét år. Vi har plads til mange forskellige typer frivillige, da vi også har mange forskellige borgere, som har brug for og ønsker sig noget forskelligt. Derfor har du blot lidt overskud og mod på at være noget for en anden person, så kontakt os gerne, og hør mere om hvad du kan forvente.

Madklub

Madklubbens formål er at lave lækker, ernæringsrig mad til få penge og skabe et fællesskab mellem motiverede frivillige og mennesker, der befinder sig i en livssituation præget af psykisk sårbarhed og ensomhed. Vi arbejder ud fra det brede, positive sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke blot handler om fysisk sundhed og velbefindende, men i lige så høj grad om at have et velfungerende socialt netværk og et aktivt og værdigt liv. Og så handler det om at skærpe sit blik for ressourcerne hos sine medmennesker .Når madklubben mødes på NABO-center, er personalet gået hjem. Madklubben starter hver gang med at beslutte, hvad der skal på menuen denne dag. Derefter går madklubben sammen ud og køber ind ligesom maden laves i fællesskab. Efter der er spist og hygget færdigt, ryddes der op i fællesskab.  Alle bidrager med det, de kan – det frivillige arbejde i madklubben er nemlig blandt udsatte ikke for udsatte.

Hvad kræver det at være med i madklubben?

Du skal være minimum 25 år, tålmodig, mødestabil og så skal du have lyst og energi til at engagere dig i det frivillige arbejde hver anden uge, i minimum et år. Du skal meget gerne kunne lide at lave mad og hygge over et godt måltid. Vi har plads til mange forskellige typer frivillige, da vi også har mange forskellige borgere, som har brug for og ønsker sig noget forskelligt. Derfor har du blot lidt overskud og mod på at være noget for en anden person, så kontakt os gerne, og hør mere om hvad du kan forvente.

N.A.B.O ligger på Portugalsgade på Amager og er et stort, lyst hus med en varm stemning og en fantastisk baghave. NABO er et socialpsykiatrisk værested for psykisk sårbare, socialt udsatte og hjemløse mennesker. I huset kan brugerne benytte sig af en café, forskellige værksteder, idrætsaktiviteter, undervisning, rådgivning og nogle arrangerede ture ud af huset. Der er kvalificeret personale ansat til at hjælpe brugerne og inddrage dem i de daglige aktiviteter. Huset har desuden et par værelser til akut-overnatning for husets brugere.

Anita Damkjær Eriksen
Programchef