fbpx
Bliv frivillig underviser i WeShelters yogaindsats

Bliv frivillig underviser i WeShelters yogaindsats

Vil du bruge din yogafaglig baggrund til at gøre en forskel? Har du lyst til at øge livskvalitet og kropsbevidstheden blandt hjemløse og socialt udsatte?

WeShelter søger frivillige yogaunderviser til vores yogaindsats, hvor frivillige tilbyder yoga til hjemløse, som bor på herberg og psykisk sårbare, som kommer på vores væresteder.

Vores yogaindsats har lige nu 6 frivillige yogaundervisere, fordelt over fire tilbud og vi får brug for endnu flere.

Om yogaindsatsen

Yogaens formål er at skabe et frirum for brugerne af de socialpsykiatriske væresteder, hvor de kan få en rolig pause og udvikle en større kropsbevidsthed. Du vil blive klædt godt på til opgaven gennem et introduktionskursus, oplæring og sparring med projektlederne, samt løbende opkvalificerende kurser inden for ledelse af frivillige

Gennem yoga’en er du med til at etablere misbrugsfrie- og positive fællesskaber, der tilbyder fysisk aktivitet, tilpasset en sårbar målgruppe. Derved tilbydes en aktivitet der både fremmer fysisk og mental sundhed, samt lindre smerter og spændinger i kroppen.

Som frivillig i WeShelter arbejder du blandt en engageret personalegruppe, frivillige ildsjæle og søde og taknemmelige brugere og beboere.

WeShelters institutioner og herberger

Der er mange forskellige brugergrupper på vores institutioner og herberger. Typisk er deres liv præget af psykisk lidelse, svage sociale netværk, ensomhed og/eller hjemløshed. Nogle har ligeledes misbrug. Yoga er en fantastisk måde at hjælpe psykisk sårbare og socialt udsatte mennesker på. Yogaen giver ro og nærvær, løser op for fysiske og psykiske spændinger og lindrer smerter, stimulerer sanserne og giver større kropsbevidsthed. Brugerne på stederne er for manges vedkommende også mennesker, der har store ar på sjælen, og det kræver noget særligt at vores frivillige yogaundervisere. Derfor er der også særligt fokus på åndedræt og nærvær, men vi går udenom den spirtuelle del af yoga’en da dette kan have en uhensigtsmæssig effekt på deltagere, som lever med psykiske lidelser, nogle som ikke altid er diagnostiseret.

Vi søger derfor en frivillig yogaunderviser som:

  • Har en yogafaglig uddannelse
  • Er omsorgsfuld,  konstruktiv og opsøgende, i arbejdet med mennesker i udsatte positioner
  • Ønsker at indgå i et positivt samarbejde med personalet på institutionerne og sekretariatet i WeShelter
  • Kan se sig selv være frivillige i 6 måneder og bruge ca. 1-2 timer hver eller hver anden uge

Vi tilbyder:

  • Et spændende og udfordrende fagrelevant frivilligt arbejde, hvor du er med til gør en konkret forskel for brugerne på vores institutioner
  • Et fællesskab med andre engagerede frivillige og medkoordinaor og løbende sparring på dit frivillige arbejde
  • Et indblik i det sociale arbejde med hjemløse og socialt udsatte
  • Obligatorisk introkursus, der klæder dig på til dit frivillige arbejde og opkvalificerende fyraftensmøder om fx misbrug og hjemløshed
  • Dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år

Lyder det som noget for dig?

Så send os en ansøgning! Skriv lidt om dig selv, din uddannelse og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at ville være frivillig yogaunderviser i WeShelter.

Ansøgninger sendes til kbh.yoga@weshelter.dk.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Karina Bisgaard-Frantzen.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Karina Bisgaard-Frantzen
Udviklingskonsulent