fbpx
Offsides Sociale Haver

Offsides Sociale Haver

Offsides Sociale Haver er Danmarks første udendørs værested. Her er det ikke kun planter og blomster, der vokser, men også mennesker og fællesskaber.

Offsides Sociale Haver er et uvisiteret aktivitets- og samværstilbud, der har eksisteret siden 1990.

Haverne er inddelt i Den Sociale Blomsterhave, Den Runde Staudehave, Drysseriet og Drivhushaven. Tilsammen danner de rammen om et aktivitetsfællesskab med højt til loftet, hvor psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner efter bedste evne kan deltage i havearbejdet, dagens aktiviteter og workshops.

Her kan du kan læse årets katalog med oversigt over aktiviteter og workshops.

Formålet er at opretholde eller forbedre det enkelte menneskes personlige færdigheder og livsvilkår.

Det giver øget livskvalitet. Der er således både tale om et udviklende, rehabiliterende og vedligeholdende sigte.

Grønt og givende fællesskab
I haverne bliver deltagerne en del af et grønt og givende fællesskab på egne præmisser. Havens medarbejdere tilrettelægger altid opgaverne, så de passer til det enkelte menneskes ressourcer den enkelte dag. Mulighederne varierer fra let havearbejde som lugning og såning til deltagelse i aktiviteter og workshops som bl.a. yoga samt biavl, blomsterbinding og udendørs madlavning.

Gentagelsens glæder
Vi oplever især havernes kvaliteter hos psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner, som kommer ofte i haverne. Gentagne besøg gør det bl.a. muligt at følge med i udviklingen af det frø, man selv sår eller den blomst, man selv planter. Nogle gange kan deltagerne få en plante med hjem. Andre gange ender frøet som en blomst i en buket eller som krydderurter på maden til hospitalets patienter. Følelsen af at bidrage til noget, som andre kan få glæde af, giver en helt særlig ejerskabsfølelse. Og det rykker ved helingen.

 

Frisk luft og fysisk aktivitet
Vi arbejder udenfor hele året. Alle aktiviteter samt workshops foregår i det fri. Kun i tilfælde af meget dårligt vejr trækker vi indenfor i domen eller aflyser helt.

Offsides medarbejdere
Medarbejderne i Offsides Sociale Haver har både grønne fingre og rødder i det socialfaglige arbejde. Tilsammen står de klar til at byde psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner velkomne og inddrage dem i det grønne aktivitetsfællesskab, der kan blive en trædesten videre i tilværelsen.

Praktisk information
Offsides Sociale Haver drives i samarbejde mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden og WeShelter.

Haverne ligger i parken ved Bispebjerg Hospital på Ebba Lunds Vej, 2400 København NV. De er bemandet mandag – torsdag fra kl. 10.00 – 15.00. Dog ikke på helligdage.

Det er gratis at deltage i Offsides workshops og aktiviteter, men deltagerne skal tilmelde sig ved at ringe til daglig leder Lise-Lotte Damkjær på tlf. 2425 6832, pædagog Gerda Grønbæk på tlf. 2115 0603, til 21342095 eller til 24256743.

 

 


Andre projekter