fbpx
Vil du støtte en hjemløs eller udsat person?

Vil du støtte en hjemløs eller udsat person?

Som netværksven kan du gøre en unik forskel for et andet menneske.

Mange af de mennesker, vi møder i WeShelter, har ofte få eller ingen sociale relationer uden for de institutioner eller væresteder, hvor de kommer. De er ramt af ensomhed og har svært ved at finde en plads i fællesskabet. Det sætter ofte spor i selvfølelsen. Frivillige netværksvenner støtter mennesker i hjemløshed eller udsathed i at opbygge nye relationer og bygger bro til foreninger og aktiviteter i lokalområdet. Som en del af denne indsats gør du en unik forskel ved at tilbyde din tid, dit nærvær og din støtte til et andet menneske.

Hvad er en netværksven?

Netværksvenner er et venskab mellem en frivillig og en udsat beboer eller bruger af vores tilbud. Vi matcher vores vennepar efter interesser, værdier og behov og tager hensyn til køn og alder. Efter grundig indføring i din rolle og et indledende møde med din netværksven, finder I sammen ud af hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i biografen, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter til rådighed, så der altid er noget hyggeligt og sjovt at lave sammen.

Hvem kan du blive netværksven for?

Deltagerne i netværksvenner kommer med forskellige baggrunde, ønsker og behov og i alle aldre. Ikke alle er nuværende hjemløse, men alle har det til fælles, at de har et begrænset socialt netværk og lever et liv med få nære relationer. Derudover kæmper mange med psykiske og sociale problemer.

Hvad kræver det at være netværksven?

Alle kan blive netværksvenner, uanset baggrund og erfaring.

Vigtigst er, at du:

  • Har lyst til at tilbyde dit nærvær og har overskud og mod på at møde et menneske, som er anderledes end dig selv.
  • Er god til at skabe relationer, er tillidsvækkende, rummelig og har en vis grad af livserfaring.
  • Er tålmodig, stabil og kan mødes med din netværksven ca. 2 gange om måneden, hvor du til tider skal være dén, som tager initiativ og holder kontakten ved lige.
  • Er nysgerrig og har lyst til at lære mere via introkurser, temaaftener og sparring.

Relationer betyder alt i det frivillige arbejde, og gode relationer baseret på tryghed og stabilitet, tager tid at opbygge. Vi ser derfor helst, at du har lyst og energi til at engagere dig som frivillig i minimum et år, og meget gerne længere.

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Det er meget fleksibelt at være netværksven, og derfor er det også et frivilligjob, der kan passe godt til dig, som har en del at se til i hverdagen. Du og din netværksven aftaler selv hvor og hvornår i mødes de ca. 2 gange om måneden og WeShelter stiller billetter til aktiviteter og kulturbegivenheder til rådighed for jer begge. Vi gør vores allerbedste for, at det er hyggeligt og sjovt at være netværksven. Derfor arrangerer vi også fælles udflugter, hvor alle vores netværksvennepar bliver inviteret med.

Hvad får du ud af at være netværksven?

  • Et spændende frivilligjob, hvor du gør en forskel for nogen af de mest udsatte i vores samfund og er med til at nedbryde social isolation og ensomhed.
  • Livsbekræftende oplevelser sammen med andre frivillige og med din netværksven.
  • Mulighed for at indgå i et fællesskab bestående af over 200 frivilligkollegaer og deltage i fællesudflugter for andre netværksvenner i WeShelter.
  • Personlig og faglig udvikling via introduktionskursus, fyraftens- og netværksmøder om misbrug, hjemløshed, konfliktløsning og meget, meget mere.
  • Løbende sparring med andre dedikerede frivillige - som frivillig er du aldrig alene og vi er her for dig.

Lyder det som noget for dig?

Så send os en ansøgning. Skriv lidt om dig selv, din baggrund og ikke mindst din motivation for at blive frivillig netværksven.

København: venner.hjemme@weshelter.dk

Brøndby: brondby.venner@weshelter.dk

Næstved: naestved.venner@weshelter.dk