Vær med i en madklub

Vær med i en madklub

I vores sociale madklubber laver du lækker mad i fællesskab med andre frivillige og socialt udsatte.

Hvad er en social madklub?
Madklubberne findes på vores herberger og væresteder. Her laver frivillige og brugere/beboere i fællesskab lækker og næringsrig mad, der passer til små budgetter.

Hvad skal jeg lave i en madklub?
Som frivillig i WeShelters sociale madklubber laver du mad sammen med et hold af frivillige og beboere eller brugere på et af vores herberger eller væresteder – efter personalet er gået hjem. Madklubberne er selvkørende, og I køber ind til og laver og spiser maden sammen. Formålet er ikke kun maden, men det fællesskab, der opstår omkring aftenens menu. Derfor inddrages brugere/beboere aktivt i planlægning og afholdelse af madklubben, og alle bidrager med det, de nu kan.

Hør Tanja fortælle om at være med i en af WeShelters madklubber:

YouTube player

Hvad kræver det?
Du er minimum 25 år og mødestabil. Madklubberne finder sted én gang ugentligt, og du tilknyttes en fast institution. Som frivillig forventes det, at du deltager hver anden uge – en vagt varer cirka 3 timer.

Hvad får jeg ud af at være med i en madklub?

  • Et udfordrende frivilligjob, hvor du kan kombinere dine interesser for madlavning og socialt arbejde
  • Kendskab til en spændende målgruppe
  • Mulighed for at være med i et fællesskab af motiverede frivillige
  • Introduktionskursus og løbende fyraftensmøder og kurser om målgruppen
  • Sparring på din indsats i madklubben og udviklingsmuligheder
  • Dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år


Her har vi madklubber:
NABO Center Amager i København. NABO er et socialpsykiatrisk værested. Vi mødes i madklubben tirsdage fra kl. 16.00 til ca. 19.15.
Sporsløjfen på Østerbro i København. Sporsløjfen er et herberg for hjemløse unge mellem 18-30 år. Vi mødes i madklubben onsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.
Pegasus på Enghavevej i København. Pegasus er et mindre socialpsykiatrisk værested. Madklubben afholdes onsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.
Café Klare på Vesterbro i København. Café Klare er en natcafé for hjemløse og udsatte kvinder. Vi mødes i madklubben onsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.
Kollegiet Gl. Køge Landevej. Kollegiet er et herberg for hjemløse mænd over 25 år. Vi mødes i madklubben onsdage fra kl. 17 til ca. 20.15.
Ansgarkirken i Nordvest. Frivillige og beboere fra lokalområdet mødes og laver mad sammen. Madklubben mødes torsdage fra kl. 16.30 til ca. 19.45.
De skæve boliger Toften i Brønshøj. Vi mødes i madklubben torsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.
De skæve boliger Hammelstrupvej i København SV. Vi mødes i madklubben torsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.
De skæve boliger Kongelundsvej på Amager. Vi mødes i madklubben tirsdage fra kl. 17.00 til ca. 20.15.

Vil du være med?
Så send os en ansøgning på kbh.madklub@weshelter.dk! Skriv lidt om dig selv, din baggrund og ikke mindst din motivation for at være den del af vores sociale madklubber for hjemløse og udsatte mennesker.

Har du spørgsmål?

Gry Krath Johansen
Projektkonsulent