fbpx

Vil du bekæmpe hjemløshed?

Mere end 6600 mennesker i Danmark mangler et sted, de kan kalde hjem. Og tallet vokser år for år. Du kan være med til at hjælpe hjemløse til en bedre fremtid

Vi er der, når det hele ramler, og alt afhænger af en seng for natten, og vi er der gennem det længe seje træk, når livet igen skal bygges op.
Hjælp os med at hjælpe endnu flere ud af hjemløshed.

Hvordan hjælper vi?

Hjemløshed handler om mere end tag over hovedet. De fleste hjemløse kæmper med problemer, der kræver vedvarende hjælp: Mange har rod i økonomien, mange kæmper med fysisk og psykisk sygdom og de fleste føler sig ensomme og isolerede fra resten samfundet.

Det er problemer, der kan gøre det rigtig svært at slippe ud af hjemløshed igen. Hvordan skal man få en lejlighed, hvis man aldrig har penge på kontoen, fordi man skylder alt væk? Og hvordan undslipper man ensomheden i egen bolig, hvis man ikke har nogen venner eller familie, som kan kigge forbi?

Derfor hjælper vi hele vejen – også når gaden er skiftet ud med et tag og fire vægge. Og vi har brug for din hjælp til at nå endnu flere.

Økonomisk rådgivning: Vores frivillige økonomirådgivere hjælper med at åbne de svære rudekuverter og giver det økonomiske overblik. Det kan være det første skridt på vejen ud af hjemløshed.

Nye fællesskaber: Vi skaber nye fællesskaber gennem blandt uden for hjemløsemiljøet – blandt andet gennem en besøgsvens-ordning og sociale madklubber. Det giver noget at se frem til og en at tale med om løst og fast – stort og småt. Og sådan en ven kan være guld værd, når man flytter i egen bolig, og skal finde sin ben i en hverdag, hvor man ofte vil være meget alene.

Fra bruger til bidragsyder: Vi inkluderer tidligere hjemløse som frivillige blandt nuværende hjemløse. Det giver unikke rollemodeller, som kan vise, at det kan lade sig gøre at komme videre, og det giver tidligere hjemløse en trædesten på vejen tilbage til samfundet og arbejdslivet.