fbpx
Oversigt for tilbud til LGBT+ personer, som har det svært

Oversigt for tilbud til LGBT+ personer, som har det svært

Her finder du en oversigt for herberger og tilbud for LGBT+ personer, som mangler et sted at bo eller har det psykisk svært

Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter

Tårnbyhus LGBT+ krisecenter startede i 2022 i et samarbejde mellem Forenet Care og LGBT+ Danmark. Krisecentret tilbyder ophold og faglig støtte til voksne LGBT+ personer i livskrise. Der er syv pladser på stedet, og alle beboere har eget værelse.

Målgruppe

Krisecentret tager imod alle LGBT+ personer over 18 år, der er udsat for vold eller er i livskrise. Tårnbyhus tilbyder ikke ophold til kriseramte personer med ubehandlede psykiatriske diagnoser og/eller aktive misbrugsproblemer.

Adresse

Amager Strandvej 384, 2770 Kastrup

Kontakt

Telefon: 24 81 64 66

Telefontid: 8.00-21.00 alle ugens dage

 

RED+

I 2022 åbnede RED Center i samarbejde med Sabaah og Als Research Red+ et krisecenter for LGBT+ minoritetsetniske unge. RED+ har plads til seks beboere og alle beboere har eget værelse.

Målgruppe

RED+ er et krisecenter for minoritetsetniske alle LGBT+ unge i alderen 16-30 år med æresrelaterede problematikker​. Æresrelaterede konflikter kan omhandle social kontrol, æresrelateret vold, tvangsægteskab eller trusler herom.

Adresse

Hemmelig adresse på Frederiksberg

Kontakt

RED+

Telefon: 55 78 60 60

RED rådgivning hotline (akut): 70 27 76 66

 

Projekt Udenfor – LGBT+ Hjemløshed

Projekt Udenfor – LGBT+ Hjemløshed er en opsøgende og relationsskabende gadeplansindsats for LGBT+ personer, der oplever hjemløshed. Projekt Udenfor arbejder primært på gaden, eller der hvor den pågældende person opholder sig. Der er derfor ikke tale om et fysisk tilbud, men en fleksibel indsats med udgangspunkt i den enkeltes behov. Man kan få hjælp til alt fra varmt tøj, en sovepose til hjælp med at opsøge et herberg eller få en god snak over en kop kaffe.

Målgruppe

Tilbuddet er for alle personer, som bryder med normer for køn og seksualitet, og som samtidigt oplever hjemløshed. Hvad enten man opholder sig på gaden, på herberg eller sofa-sover, kan man benytte sig af indsatsen.

Adresse

Ravnsborggade 2, 2200 København

Kontakt

Kontaktperson: Frey Sonne, gadeplansmedarbejder

Telefon: 92 92 05 47

Mail: fso@udenfor.dk

 

De Unges Hus – Queergruppen

De Unges Hus – Queergruppen er et anonymt gruppeforløb for udsatte queers. Gruppen er styret af de unge selv. Det er ikke et terapiforløb, men et pauserum og støtterum for ligesindede, hvor der også er mulighed for anonym rådgivning.

Målgruppe

Målgruppen er LGBTQIA+ personer i alderen 15-20 år, som også kæmper med andre ting i livet, f.eks. rusmidler, hjemløshed, en familie, som truer med at smide en ud hjemmefra.

Målgruppen kan omfatte personer, som har dobbelt eller multipel minoritetsstatus, arbejder som sexarbejder, er frakoblet sociale fællesskaber som uddannelse og arbejde, og/eller har psykiske udfordringer.

Queergruppen mødes hver onsdag kl.17-22 i De Unges Hus. Man skal have lyst til at være fast deltager i en gruppe med andre personer.

Adresse

Haderslevgade 19-21, Vesterbro

Kontakt

Kontaktperson for Queergruppen: Henrik Liltorp

Telefon: 30 51 43 81

Mail: bn5j@kk.dk

 

Sabaah

Sabaah er landsforeningen for minoritetsetniske LGBT+ personer og arbejder for at forbedre rettigheder og vilkår for minoritetsetniske LGBT+ personer i Danmark.

Sabaah har 1-til-1 rådgivning og samtalegrupper. I rådgivningen kan man få personlig rådgivning i trygge rammer og dele tanker, følelser, spørgsmål eller drømme med en rådgiver, som selv er minoritetsetnisk LGBT+ person. Samtalegrupperne tilbyder et samtalerum med plads til alle tanker, følelser, erfaringer og drømme i et trygt og roligt fællesskab med andre minoritetsetniske LGBT+ personer.

Målgruppe

Sabaahs målgruppe er LGBT+ personer, som tilhører en etnisk minoritet.

Adresse

Onkel Dannys Pl. 1, 1711 København

Kontakt

Sabaahs rådgivningen

Telefon: 33 23 20 00

Telefonen er åbent hver torsdag kl. 18.00-20.00

Sabaahs sekretariat i København

Telefon: 3323 2000

E-mail: Info@sabaah.dk

 

LGBT Asylum 

LGBT Asylum er en organisation, der arbejder med og for LGBT+ personer, som også er asylansøgere eller flygtninge. LGBT Asylum tilbyder både anonym rådgivning og støtte, samt et socialt netværk og safe space for LGBT+ personer, der søger asyl eller har ophold som flygtninge.

Målgruppe

LGBT+ Asylums målgruppe er LGBT+ personer, der søger asyl i Danmark eller har opholdstilladelse som flygtninge, oplever ensomhed, chikane, svære psykiske problemer eller har fået afslag på asyl.

Adresse

Lavendelstræde 1, 1462 København

Kontakt

LGBT Asylum

Telefon: +45 71 52 33 97

Telefonen er åben mandag til torsdag kl. 10-14

Mail: info@lgbtasylum.dk

 

Checkpoint 

Om indsatsen:

Checkpoint er AIDS-Fondets gratis og anonyme test- og rådgivningstilbud. Checkpoint ligger i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Frederiksberg.

I Checkpoint kan du blive testet for og få rådgivning om HIV og andre sygdomme, som kan overføres seksuelt. De professionelle rådgivninger har erfaring med at tale om køn, krop, sex og seksualitet og arbejder normkritisk og sexpositivt. Checkpoint er et supplement til det offentlige sundhedsvæsen og fokuserer på de målgrupper, som oftest får sexsygdomme, og som ofte ikke benytter sig af andre testtilbud.

Målgruppe

Checkpoints målgruppe er unge i alderen 15-29 år, LGBT+ personer i alle aldre og personer, som lever med HIV i alle aldre.

Adresse

Vestergade 18E, 1456 København

Kontakt

Telefon: 33 91 11 19

Eller bestil tid på Checkpoints webside

 

LGBT+ Danmark

LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske forening for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og alle andre, der bryder med normer for køn og seksualitet.

LGBT+ Danmark har mange forskellige indsatser:

LGBT+ Rådgivningen, der er for alle, der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet og ønsker at vende dem med nogen i et fortroligt rum.

Transit, et gruppesamtaleforløb i København for dig, der har overvejelser om dit køn eller din kønsidentitet.

AURA, et gratis og alkoholfrit frirum for unge LGBT+ personer under 18 år. AURA findes i 12 forskellige byer i Danmark og mødes ca. hver anden uge til forskellige hyggelige aktiviteter.

Salon7, som et caféarrangement for unge LGBT+ personer mellem 18 og 30 år.

Målgruppe

LGBT+ Danmark arbejder med og for alle LGBT+ personer, men en del af deres aktiviteter har en specifik målgruppe. På deres hjemmeside fremgår det, hvilke målgrupper de forskellige tilbud har. Her findes ligeledes en oversigt over, hvilke byer LGBT+ Danmark har aktiviteter i.

Adresse

Vestergade 18E, 2. sal, 1456 København K

Kontakt

LGBT+ Danmarks frivillige rådgivning kan kontaktes på telefon: 33 13 19 48

Transits projektleder Flor Ma Lysgaard kan kontaktes på: fly@lgbt.dk

Aura kan kontaktes på: aura@lgbt.dk

Salon7 kan kontaktes på: salon7kbh@lgbt.dk