fbpx
WeShelter flytter kontoret til Nørrebro

WeShelter flytter kontoret til Nørrebro

Efter 50 år på herberget Kollegiet Gl. Køge Landevej i Valby rykker WeShelter til nye lokaler på Nørrebro.

21. juni 2024

WeShelters sekretariat har de sidste år haft vokseværk. Nye initiativer og frivilligindsatser er blevet sat i søen – både i København og i andre kommuner rundt om i landet. Det betyder flere kolleger på kontoret, hvilket har medført, at WeShelters sekretariat er vokset ud af kontorlokalerne på herberget Kollegiet Gammel Køge Landevej i Valby.

Derfor flytter WeShelter ind midt i Nørrebros pulserende byliv. Midt mellem Assistens Kirkegården og søerne, på hjørnet af Nørrebrogade og Slotsgade.

En flytning, der vækker både begejstring og vemod.

”Med flytningen fra lokalerne på herberget Kollegiet er et mere end 50 år langt kapitel i WeShelters godt 130-årige historie nu afsluttet, og et spændende nyt kapitel begyndt. Vi er glade for at have fundet vores nye hjem i historiske lokaler på Nørrebro, hvor Rørkærs Magasin i mange år havde til huse. Samtidig er det ikke uden vemod at tage afsked med herberget Kollegiet. Vi vil alle savne de hjemløse beboere og de gode kolleger, som vi har nydt at dele vores dagligdag med,” siger WeShelters direktør Ole Abildgaard Mikkelsen.

Flyttekasserne er kun lige blevet pakket ud, og væggene er stadig bare. Men alle i WeShelter glæder sig til hen over sommeren at sætte præg på lokalerne og tage hul på det næste kapitel i en lang historie om at skabe bedre liv for hjemløse og udsatte mennesker.

En historie, som begyndte få hundrede meter fra de nye lokaler på Nørrebro i Missionshuset Bethesda på Israels Plads. Og samtidig har Nørrebros brolagte gader og stræder og placeringen på Indre Nørrebro en særlig tilknytning til WeShelters grundlægger Napoleon Bang, forklarer WeShelters direktør Ole Abildgaard Mikkelsen:

”Nørrebro anno 1893 var et område præget af stor fattigdom. Der var støjende og rygende industri og mange arbejdere boede i bydelens små lejligheder. Med høje tætte huse, das i gården og baggård på baggård. Det var ikke for ingenting, at området omkring Blågårds Plads blev kaldt for Den sorte firkant. Napoleon Bang bevægede sig ofte rundt i Nørrebros gader og stræder. Her motiverede de uværdige sociale forhold og mennesker i dyb armod ham til at grundlægge den organisation, som vi i dag kender som WeShelter. Vi rykker derfor tilbage til rødderne med vores flytning til Nørrebro.”