fbpx
Socialborgmester: Netværk er guld værd for livskvaliteten

Socialborgmester: Netværk er guld værd for livskvaliteten

Ensomme og udsatte ældre søger frivillige netværksvenner

Lige nu mangler der 20 frivillige netværksvenner til ensomme og udsatte ældre i hovedstadens Nordvestkvarter. Socialborgmester Jesper Christensen (S) opfordrer københavnere med tid, overskud og lyst til at melde sig som frivillig.

Udsatte ældre lever ofte med ensomhed, der præger deres livskvalitet. Seneste tal fra Socialforvaltningen viser, at 44 procent af de borgere, som er i kontakt med forvaltningen – i alle aldre – oplever, at de ofte eller nogle gange føler sig ensomme.

En af løsninger til at komme ensomhed til livs er inddragelse af frivillige kræfter.

”Tusindvis af københavnere er engageret i frivilligt arbejde. Det er rigtig positivt. Men jeg tror, at vi kan komme endnu længere ad den vej og skabe endnu flere fællesskaber, hvis vi er flere, der engagerer os i, hvad der foregår omkring os og insisterer på, at sociale problemer er en fælles udfordring,” siger socialborgmester Jesper Christensen (S) og fortsætter:

”Jeg er meget optaget af, at vi får flere udsatte københavnere med i fællesskaber. Venskaber, relationer og netværk er guld værd for livskvaliteten. De er basen for udvikling. Når man har netværk i ryggen, er der større chance for, at man kan mobilisere den nødvendige styrke til at komme ud af sociale problemer, psykisk sygdom og holde fast i positive forandringer i livet,” siger socialborgmester Jesper Christensen (S).

Svært at skaffe frivillige til ensomme og udsatte ældre

Socialforvaltningen samarbejder bl.a. med organisationen WeShelter og de lokale boligsociale projekter i Nordvest og på Bispebjerg om at forebygge ensomhed blandt udsatte københavnere ved at styrke relationer og netværk.

”I WeShelter har vi en lang tradition for at inddrage frivillige i vores arbejde, og lige netop når det handler om ensomhed, kan frivillige gøre en kæmpe forskel. Men det har vist sig at være sværere at få folk til at blive netværksvenner for ensomme og udsatte, end vi troede. Hvorfor, ved vi ikke. Men vi ved, at et gensidigt venskab er uvurderligt, og det, vi hører fra borgere, der allerede har en netværksven, er, at venskabet giver livskvalitet og styrker følelsen af at være en del af samfundet. Derfor håber vi meget på, at flere vil melde sig som netværksvenner for de borgere, vi allerede har kontakt til,” siger projektleder i WeShelter Camilla Juul Bjørn.

Københavns Kommune og WeShelter har i adskillige år samarbejdet om byens hjemløse og socialt udsatte. Projektet med frivillige netværksvenner, er en del af en større indsats for at dæmme op om ensomhed blandt udsatte borgere, og bliver støttet med 0,7 mio. kr. årligt af kommunen i en 4-årig periode.

Socialborgmester Jesper Christensen (S) besøger organisationen WeShelter og Beboerprojekt PULS på Stærevej 48 st. i KBH NV på Frivillig Fredag 29/9 ml. kl. 14.15.30 til en snak om ensomhed, frivillige kræfter og fællesskaber.

Kontakt: Pressekonsulent i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, Marianne Lemvig +45 29 43 10 80. Kontakt på dagen: Kommunikationsansvarlig i WeShelter, Frederikke Halling Hastrup.

Hent som pdf