fbpx
Udendørs madklub starter op i Offsides Sociale Haver

Udendørs madklub starter op i Offsides Sociale Haver

Under åben himmel får socialt udsatte og psykisk sårbare mulighed for at blive en del af et frivilligt fællesskab med måltidet i centrum

Den 27. marts 2024

I Offsides Sociale Haver kommer mennesker, der kæmper med sociale, psykiske og rusmiddelrelaterede problemer. I haverne er de en del af et meningsfuldt fællesskab med havearbejde, workshops og andre aktiviteter, hvor enhver bidrager efter bedste evne.

Som noget nyt får brugere af Offsides Sociale Haver nu også mulighed for at blive en del af et fællesskab med måltidet i centrum.

WeShelter starter nemlig en madklub op i det udendørs værested ved Bispebjerg Hospital. I madklubben skal frivillige mødes med brugere af haven og tilberede og spise mad sammen. Formålet er at skabe fællesskab og samvær med mennesker, der ofte kæmper med ensomhed og psykisk mistrivsel.

Godt for den mentale sundhed

Fællesskabet omkring aktiviteterne og samværet i det fri i Offsides Sociale haver har en positiv effekt på de psykisk sårbare og socialt udsatte mennesker, der kommer i haverne.

Nogle gange ender et frø man har sået som en blomst i en buket eller som krydderurter på maden til Bispebjerg hospitals patienter. Og følelsen af at bidrage til noget, som andre kan få glæde af, giver en helt særlig ejerskabsfølelse og rykker ved helingen.

Ved at bidrage til indkøbet, madlavningen, opvasken eller bare den gode stemning kan deltagere i den nye udendørs madklub også her bidrage med noget, som de andre i fællesskabet får glæde af.

Daglig leder i Offsides Sociale Haver, Lise-Lotte Damkjær, er glad for, at havernes brugere nu får mulighed for at bidrage til endnu et meningsfuldt fællesskab i rolige grønne omgivelser:

”I Offsides Sociale Haver ved vi, at fællesskabet omkring aktiviteter i det grønne er med til at styrke menneskers mentale sundhed. Det er også vores erfaring, at naturens ro i sig selv kan noget helt særligt for mennesker, hvis tilværelse kan være præget af kaos. At frivillige nu skal skabe fællesskab og nærende måltider sammen med psykisk sårbare mennesker i haverne giver derfor så god mening, og vi glæder os til at byde både frivillige og deltagere i madklubben velkommen her”.

Vil du være med?

Kunne du tænke dig at bekæmpe ensomhed og psykisk mistrivsel som frivillig i den nye madklub i Offsides Sociale Haver?

Så send en mail til kbh.madklub@weshelter.dk og skriv lidt om dig selv, din baggrund, dine eventuelle erfaringer med målgruppen og ikke mindst din motivation for at ville være med i madklubben.

Du kan læse mere om at være frivillig i madklubben her.