fbpx
Frivillig i madklub under åben himmel

Frivillig i madklub under åben himmel

Vil du være med til at bekæmpe ensomhed i en social madklub under åben himmel? Så bliv frivillig i Offsides Sociale Haver!

Ensomhed og isolation præger livet som socialt udsat, og det ønsker vi i WeShelter at sætte en stopper for. Til det søger vi frivillige, der vil være med til at skabe meningsfulde fællesskaber for socialt udsatte ved at lave mad i det fri.

Derfor åbner vi nu en udendørs social madklub op i Offsides Sociale Haver!

Offsides Sociale Haver er et aktivitets- og samværdstilbud med højt til loftet, hvor psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner efter bedste evne deltager i havearbejde. I løbet af året forgår forskellige aktiviteter såsom biavl, blomsterbinding og meget mere for de mennesker, der har deres daglige gangen i haven. Som et nyt skud på stammen vil WeShelter opstarte en social madklub, hvor rammere er dannet af havens træer og buske, fremfor vægge og tag. Vi leder i den forbindelse derfor efter en gruppe engagerede frivillige, der vil være med til at realisere det fællesskab og bekæmpe ensomhed – et måltid ad gangen.

Vi regner med at starte madklubben op allerede til april 2024, så hvis du er nysgerrig og har lyst til at høre mere, så kontakt os straks!

Du kan læse mere om Offsides Sociale Haver her: Offsides Sociale Haver

Hvad er en social madklub?

I WeShelters sociale madklubber bekæmper vi ensomhed og social isolation – et måltid ad gangen! I de sociale madklubber ønsker vi at skabe inkluderende og positive fællesskaber. Med måltidet som et fælles projekt bidrager både deltagere og frivillige med det, de kan. Som frivillig er det ikke så vigtigt, om du er god til at lave mad – det er langt mere vigtigt, at du kan lide at møde nye mennesker og er god til at invitere ind i fællesskabet.

Den nye madklub etableres i Offside Sociale Haver på Ebba Lundsvej, ved Bispebjerg hospital. Madklubben henvender sig både til de mennesker, der i forvejen har en tilknytning til haverne – dvs. mennesker der har forskellig grad af sociale, psykiske eller rusmiddelrelaterede problemer inde på livet – og mennesker i lokalområdet, der befinder sig i en livssituation, hvor de oplever ensomhed og savner fællesskab med andre.

Hvad forventer vi af dig?

Hvis du vil være frivillig i Offsides Sociale Haver, forventer vi at du kan spejle dig i følgende udsagn:

 • du er social og fællesskabsorienteret
 • du er åben, udadvendt, rummelig og nysgerrig på andre mennesker
 • du kan lide at lave mad sammen med andre
 • du tror på mottoet “der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”
 • du er moden og mødestabil
 • du kan lide at være udendørs og ser charmen i alle årstiderne
 • du er initiativrig og praktiskorienteret
 • du kan bruge tre timer hver anden uge på at deltage i madklubben

Det er vigtigt for os, at du kan komme fast hver anden uge, og at du kan se dig selv i det frivillige arbejde i minimum ét år af hensyn til målgruppen. Det er en sårbar målgruppe hvor kontinuerligste og tålmodighed er altafgørende.

Hvad kan vi tilbyde dig?

 • Et spændende, givende og anderledes frivilligjob
 • Mulighed for at indgå i et positivt fællesskab med motiverede frivillige og en farverig deltagergruppe
 • Introduktionskursus og løbende opkvalificerende fyraftensmøder og kurser
 • Dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år

Send os en ansøgning!

Hvis det lyder som noget for dig, så send os en mail på kbh.madklub@weshelter.dk og skriv lidt om dig selv, din baggrund, dine eventuelle erfaringer med målgruppen og ikke mindst din motivation for at ville være med i madklubben.

Du er også meget velkommen til at skrive med eventuelle spørgsmål.

Ved at tilbyde dit samvær, kan du som frivillige være med til at gøre en kæmpe forskel i andre menneskers liv.

Vi glæder os meget til at høre fra dig!