fbpx

Ønsker du at skabe et inkluderende fællesskab for hjemløse mænd?

Så bliv frivillig i den aktive madklub på Herberget Kollegiet Gl. Køge landevej.

Herberget “kollegiet Gl. Køge Landevej” savner lige nu 1 frivillig til madklubben i lige uger.  

Hvorfor blive frivillig i madklubben?

Som frivillig i madklubben på Kollegiet er du med til at skabe et inkluderende fællesskab, hvor brugere og frivillige mødes i øjenhøjde og sammen laver sund mad til billige penge. Vi arbejder ud fra det brede, positive sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke blot handler om fysisk sundhed og velbefindende, men i lige så høj grad om at have et velfungerende socialt netværk og et aktivt og værdigt liv.

Om Kollegiet: Kollegiet, som vi kalder det i daglig tale, er et herberg for hjemløse mænd over 25 år. Beboerne har forskellige sociale og psykiske problemer og/eller misbrug, oftest af alkohol.  Der er som udgangspunkt tale om en meget forskelligartet gruppe af mennesker, men mange lever et isoleret liv med få eller ingen nære relationer. Mange kæmper med psykiske problemer efter en hård opvækst og livsstil. De færreste har tilknytning til arbejdsmarked eller foreningsliv, og mange har et problematisk forhold til offentlige myndigheder og svært ved at efterleve de krav, der stilles herfra.

Beboerne sætter derfor stor pris på madklubben, og de frivillige som møder op for at hygge og lave mad sammen med dem hver onsdag. Som frivillig i madklubben skaber du rum og plads forskellige mennesker samt positive oplever i et inkluderende fælleskab.

Praktisk: De frivillige mødes i madklubben om onsdagen kl. 17.00. Som regel er der 3-4 frivillige og 3-6 brugere. Vi starter med at handle ind og laver maden sammen. Efter vi har spist og hygget færdig, hjælpes vi med at rydde op og så vi siger på gensyn om 14 dage. Vi plejer at være færdige ca. 20.00. Alle bidrager med det, de kan – for vi arbejder blandt hjemløse- ikke for hjemløse. Ugen efter kommer det andet hold frivillige og laver mad sammen med beboerne.

Vi forventer at du som frivillig i madklubben:

 • er fyldt 25 år, da vi leder efterrobuste frivillige, der kan matche vores brugere.
 • er tålmodig, stabil og har mulighedfor at deltage i madklubben hver 2. onsdag i lige uger,  i ca. 3 timers varighed.
 • er udadvendt, kontaktskabende og rummelig.
 • har lyst og energi til at engageredig i det frivillige arbejde i en længere periode.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • deltager i 4 obligatoriske netværksmøder om året.

Du behøver ikke være Noma-kok, så længe du har højt til loftet og er god til at hygge dig.

Vi kan tilbyde dig:

 • et udfordrende frivilligjob, hvor du kan kombinere dine interesser for madlavning og socialt arbejde
 • introduktionskursus og løbende opkvalificerende fyraftensmøder om misbrug, hjemløshed og konfliktløsning.
 • supervision og sparring på dit arbejde i Madklubben .
 • livsbekræftende oplevelser sammen med andre frivillige og brugere.
 • mulighed for at indgå i et fællesskab af over 100 motiverede frivillige
 • dokumentation for dit frivillige arbejde

Lyder det som noget fordig? Så send os en ansøgning! Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at ville være frivillig i madklubben Kollegiet hos WeShelter.

Passer tidspunktet dig dårligt eller ønsker du at være frivillig i en anden madklub nær dig, så kontakt os stadigvæk. WeShelter har flere frivillige madklubber på herberger og væresteder i København, og vi finder sammen ud af, hvor der giver bedst mening for netop dig at være frivillig.

Anita Damkjær Eriksen
Programchef