fbpx
482 hjemløse og udsatte fik støtte fra 168 frivillige i 2020

482 hjemløse og udsatte fik støtte fra 168 frivillige i 2020

På trods af pandemi og nedlukning deltog knap 500 hjemløse og udsatte i WeShelters frivillige indsatser i 2020.

Den 2. januar 2021

2020 var på mange måder et anderledes og uforudsigeligt år. Da covid-19 ramte Danmark i marts, og landet lukkede ned, lukkede store dele af det frivillige sociale arbejde også ned. Meget blev aflyst, udskudt og ændret, og også de frivillige sociale aktiviteter var nødt til at tænke i alternative løsninger.

WeShelter tilbyder i alt otte forskellige frivillige indsatser: sociale madklubber, økonomirådgivning, netværksvenner, yoga, massage,motionsfællesskab, aktivitetsklub og peer-to-peer-støtte.

Nogle af aktiviteterne har været stærkt påvirkede af nedlukningen – det gælder særligt de aktiviteter med tæt fysisk kontakt som motionsfællesskabet. Andre har været mulige at gennemføre på nye måder.

I de sociale madklubber har frivillige og deltagere spist sammen under åben himmel. De frivillige økonomirådgivere har rådgivet om gæld, budgetter og økonomi online. Og de frivillige netværksvenner har plejet deres venskaber med hjemløse og udsatte med afstand og ofte udendørs. Det har medført, at hele 482 hjemløse og udsatte har fået hjælp, støtte og rådgivning i 2020.

I alt har 168 frivillige været en del af indsatsen. Det fortjener de en stor tak for:

”WeShelter vil gerne sende en stor tak til alle de engagerede frivillige for deres ekstraordinære indsats i året, der er gået. Både til de frivillige, hvis aktiviteter har været lukket ned og som tålmodigt holder ved og venter på at komme i gang igen. Og til alle de frivillige, der på trods af nedlukninger og restriktioner havde muligheden for og var fast besluttede på at finde alternative løsninger til at gøre en forskel for hjemløse og udsatte. Den dedikation har været imponerende at være vidne til”, udtaler Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør i WeShelter.

De 482 brugere og 168 frivillige på WeShelters frivilligindsatser i 2020 fordeler sig således:

IndsatsAntal brugereAntal frivillige
Sociale madklubber

224

68

Økonomirådgivning

60

14

Massage

116

14

Yoga

20

8

Netværksvenner

35

44

Aktivitetsklub

8

5

Motionsfællesskab

3

7

Peer-to-peer

16

8

I alt

482

168

Hertil kommer 18 frivillige i WeShelters bestyrelser.

Læs mere om WeShelters frivillige indsatser her.