fbpx
En hånd til fællesskabet

En hånd til fællesskabet

Nyt magasin: Fællesskaber er med til at skabe bedre liv for hjemløse og udsatte. Hvordan? Få svaret i Magasinet Hjemløs.

Den 24. september 2024

”Fællesskaber er med til at skabe bedre liv. Så enkelt kan det skrives. Men for hjemløse og socialt udsatte mennesker, for hvem ensomheden ofte er en uønsket følgesvend på livets landevej, er det ikke enkelt at blive en del af nye fællesskaber.”

Sådan indleder WeShelters direktør, Ole Abildgaard Mikkelsen, Magasinet Hjemløs 2024, som netop er udkommet.

I årets magasin fortæller vi om, hvordan frivillige og medarbejdere i WeShelter hver dag rækker hånden frem til hjemløse og udsatte mennesker, for at invitere dem indenfor i nye fællesskaber og ud af ensomhed, psykisk mistrivsel og hjemløshed.

“Mennesker, som har allersværest ved at blive en del af et nyt fællesskab. Ja, det er ofte dem, som har allermest brug for det. Hjemløse og udsatte med få eller ingen mennesker i deres liv har om nogen brug for en hånd, som kan give dem styrken til at træde ind i nye fællesskaber. Fællesskaber, som kan give dem mod og kræfter til at kæmpe sig væk fra livet på kanten af samfundet. Derfor er jeg stolt af, at vi i årets magasin kan fortælle dig om, hvordan frivillige og ansatte i WeShelter hver dag skaber positive fællesskaber for hjemløse og udsatte, som bygger bro til et nyt og værdigt liv,” fortæller Ole Abildgaard Mikkelsen.

Selv den stærkeste kan få brug for hjælp

I magasinet kan du møde Benny, som efter syv år i hjemløshed endelig har fået sit eget hjem. Benny

Læs historien om Benny, som endelig har fået nyt hjem efter syv år i hjemløshed, på side 4 i Magasinet Hjemløs 2024.

inviterer dig indenfor i sin nye lejlighed på Østerbro og fortæller sin historie. En historie om en verdensmand, som har kørt Europa tyndt på sin motorcykel, arbejdet hele sit liv og taget ansvar for andres menneskers liv. Men som en dag selv fik brug for hjælp, da livet blev for svært.

Er vi blevet landet for de ensomme?

Hvorfor bliver vi mennesker ensomme? Det har vi spurgt Julie Christiansen om, som til dagligt forsker i ensomhed ved SDU. I artiklen ’Er vi blevet landet for de ensomme?’ sætter hun ord på, hvorfor vi mennesker oplever ensomhed, og hvordan vi forebygger langvarig ensomhed.

I magasinet kan du også møde det unge fodboldtalent Osman, som bor på WeShelters herberg Kollegiet på Gl. Køge Landevej og som netop er rejst til VM i Hjemløsefodbold i Sydkorea. De sociale madklubber inviterer dig indenfor til mad og fællesskab i de skæve boliger, hvor nogle af Danmarks mest udsatte mennesker bor. Du kan komme med en tur udenfor på grønsværen, hvor vi i fællesskab med Boldklubben Frem sparker ensomheden til hjørne, når herbergsbeboere bliver inviteret ind i nye fællesskaber på tribunerne. Og så kan du køre med i flyttebilen med Mia og Dennis fra Heimstaden Danmark, som sikrer at hjemløse får køleskab, komfur og vaskemaskine med, når de efter mange år i hjemløshed flytter i eget hjem.

Sidst i magasinet kan du læse om WeShelter nye protektor H.M. Dronning Mary, som vil støtte WeShelter i kampen mod hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel.

God læselyst!

Find Magasinet Hjemløs 2024 her

Udfyld formularen nedenfor og tilmeld dig Magasinet Hjemløs:

Magasinet udgives én gang om året.