fbpx
"Har du nogensinde følt verden vælte?"

"Har du nogensinde følt verden vælte?"

Nyt magasin: WeShelters direktør indleder Magasinet Hjemløs 2022 med et kontant spørgsmål til dig.

Den 7. september 2022

“Har du nogensinde følt verden vælte?

Sådan indleder WeShelters direktør, Ole Abildgaard Mikkelsen, Magasinet Hjemløs 2022. Og det spørgsmål er vi desværre mange, som kan svare ja til. Men de fleste af os klarer livets kampe, fordi vi har mennesker omkring os, som griber os, når verden vælter. I årets magasin fortæller vi historier fra livet på kanten af samfundet, hvor mange hjemløse og udsatte oplever, at verden ofte vælter. Hvor ensomheden larmer i krop og sind, og bagagen er så tung af brudte og smertefulde relationer, at den er svær at løfte alene.

“Når min verden er væltet, har fællesskabet hver gang været nøglen til igen at få den på ret kurs. Med omsorg, nærvær og lyttende ører. Men for mange hjemløse og udsatte er virkeligheden, at verden vælter ofte, og der ikke står familie og venner klar til at gribe dem. De har, ligesom mig, dig og alle andre brug for omsorg, støtte og fællesskab. Derfor er jeg stolt over, at vi i dette års magasin kan fortælle om, hvordan fantastiske frivillige og ansatte i WeShelter hver dag giver omsorg, nærvær, fællesskab og venskab til dem, som har allermest brug for det”, fortæller Ole Abildgaard Mikkelsen.

“Vi er jo bare venner”

Frederikke besøger Steen på herberget Kollegiet. Foto: Kathrine Norsk.

I magasinet kan du møde Steen og Frederikke, som er venner. Steen bor på WeShelters herberg Kollegiet Gl. Køge Landevej Og Steen kender ikke mange mennesker uden for herberget. Men heldigvis har han Frederikke, som er hans frivillige netværksven. Sammen tager de på ture ud i det blå.

“Jamen, at Frederikke kommer og besøger mig, og vi kan tage på tur sammen. Det betyder sgu meget,” fortæller Steen og tilføjer: “Fordi jeg kender sgu ikke nogen vel.”

 

Khidir byder indenfor i sit nye hjem. Foto: Kathrine Norsk

Khidir har fået et hjem

Du kan også møde Khidir, hvis verden væltede, da han måtte flygte fra Sudan til Danmark. Og den væltede igen, da han mistede sit hjem i Valby. I dag har han fået et nyt hjem og i gang med at bygge sit liv op igen.

Magasinet Hjemløs 2022 tager dig også med til de skæve boliger, hvor WeShelters frivillige netop har startet sociale madklubber op for at sprede livsglæde hos de ensomme beboere. Du kan også komme på besøg hos City Hotel Nebo i begyndelsen af Istedgade, som i over 100 år har støttet hjemløse og udsatte. Og du kan læse om WeShelters nye ungeherberg på Østerbro, og hvad det betyder for hjemløse unge at få sit eget værelse.

God læselyst.

Læs Magasinet Hjemløs 2022 her

 

 

 

Udfyld formularen og modtag Magasinet Hjemløs én gang om året: