fbpx
Kronik i Kristeligt Dagblad om LGBT+ udsathed

Kronik i Kristeligt Dagblad om LGBT+ udsathed

Sammenlignet med den øvrige befolkning lever flere LGBT+-personer med psykosociale udfordringer som angst, depression og ensomhed.

19. august 2022

Uddrag fra kronikken: Lgbt+-personer i udsathed er de senere år blevet mere synlige i WeShelters arbejde på herberger og væresteder. Her fortæller de om mistrivsel, ensomhed og om ikke at passe ind, når de søger hjælp på velfærdssamfundets institutioner og tilbud.

Flere beretter om ikke at kunne være åbne omkring deres lgbt+-baggrund og om manglende tillid til, at omgivelserne kan rumme dem. Dette kan være en barriere i forhold til at modtage hjælp og opsøge nye fællesskaber. Beretningerne understøttes af erfaringer blandt fagpersoner på feltet.

Fælles for mange af de lgbt+-personer, som vi møder i arbejdet på herberger og væresteder, er en høj grad af ensomhed. Som en ung, homoseksuel mand udtrykte det med tårer i sine øjne: ”Jeg har jo ingen mennesker tæt på mig i mit liv”.

WeShelters arbejde hviler på kristne værdier som næstekærlighed og værdighed. Det gør derfor ondt i vores hjerter at møde mennesker i social nød, der ikke mødes med åbne arme, anerkendelse og respekt.

Læs hele kronikken her.