fbpx
Hotel donerer service til hjemløse, der flytter i egen bolig

Hotel donerer service til hjemløse, der flytter i egen bolig

Startpakker med glas, tallerkener og bestik er klar til mennesker i hjemløshed, der flytter fra herberg til egen bolig.

27. februar 2024

At flytte i egen bolig er for hjemløse en mulighed for en ny start. Mange beboere på herberger har dog kun få møbler og meget lidt boligudstyr, når de skal bryde med hjemløsheden og flytte i en permanent bolig.

Gennem projektet Møbelhjælp indsamler WeShelter derfor møbler fra københavnere og københavnske virksomheder, som de giver videre til hjemløse.

For nylig rakte vi ud til Clarion Hotel Copenhagen Airport, og nu er der startpakker med glas, tallerkener og bestik klar til hjemløse, der flytter fra herberg til egen bolig.

Det handler om at være en god nabo

Da WeShelter rakte ud til hotellet, krævede det ikke megen overvejelse at støtte op om projektet, fortæller hoteldirektør Jesper Olesen.

“Timingen var rigtig god, for vi havde netop startet en gennemgang af vores lagerrum, og i den forbindelse fandt vi en masse service frem, som vi ikke længere bruger. Det har vi nu givet videre til WeShelter, som sørger for, at det kommer til at gøre gavn i vores lokalområde og giver tidligere hjemløse en god start i deres nye boliger.”

Det nye samarbejde med WeShelter er ikke hotellets første initiativ i lokalområdet, fortæller Jesper Olesen:

“Vi vil gerne være en god nabo, der sætter et positivt aftryk på vores lokalområde. Vi holder blandt andet julefrokost for udsatte familier, vi samler julegaver ind hvert år, og vi samler skrald hver onsdag i lokalområdet sammen med gæster, naboer og det seneste halve år også sammen med mange lokale skoleklasser.”

Flere donationer i fremtiden

Hotellet i lufthavnen har 383 værelser som løbende vedligeholdes. I fremtiden vil brugbare møbler blive doneret til WeShelter, så de kan få nyt liv hos tidligere hjemløse.

“WeShelters Møbelhjælp er et rigtig godt initiativ, og derfor har vi også tænkt os at fortsætte med at støtte det, når muligheden byder sig,” siger Jesper Olesen.

Direktør i WeShelter, Ole Abildgaard Mikkelsen, er glad for, at Clarion Hotel Copenhagen Airport nu giver en stor hånd med i projektet:

”Efter at have levet lang tid i hjemløshed, kan det være svært at starte et nyt liv op, når man endelig får sin egen bolig. Et hjem er nemlig meget mere end et tag over hovedet. Et hjem skal give varme, ro og tryghed, og det skal være et sted, hvor der er plads til at få en ven på besøg til en kop kaffe og en god snak. Vi er derfor taknemlige for, at Clarion Hotel Copenhagen Airport nu donerer startpakker med køkkenudstyr, som fremover er med til at sikre en god start i det nye hjem for mange tidligere hjemløse.”