fbpx
Mary Fondens særlige donation går til Offsides Sociale Haver

Mary Fondens særlige donation går til Offsides Sociale Haver

H.K.H. Kronprinsessen uddeler i år Mary Fondens særlige donation til WeShelters sociale værested Offsides Sociale Haver, der tilbyder psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner værdighed, mening og fællesskaber i det fri.

Den 13. december 2023

For nylig havde WeShelter inviteret H.K.H. Kronprinsessen til at besøge værestedet Offsides Sociale Haver i anledningen af vores 130-års fødselsdag. Besøget gjorde stort indtryk på Kronprinsessen.

”Naturen kan noget helt særligt. Det kan den for os alle sammen. Både for vores fysiske og psykiske velbefindende. I Offsides Sociale Haver har de skabt et uderum, der kombinerer natur med et socialt tilbud til mennesker med psykiske udfordringer, hvor den enkelte både møder en udstrakt hånd, bliver tilbudt et fællesskab og oplever, at de får et meningsfuldt ansvar. Det er meget inspirerende at opleve” siger H.K.H. Kronprinsessen.

Brugerne, der har deres gang i Offsides Sociale Haver driver haven i samarbejde med de ansatte. Sammen arbejder de i haven om stort og småt. Alt, hvad der produceres i haven, doneres til hospitalets køkken, hvor patienterne får glæde af hjemmedyrket økologisk frugt og grønt.

” I Offsides Sociale Haver oplever vi, at fællesskabet under åben himmel og arbejdet i det grønne får mennesker, som har haft det rigtig psykisk svært, til at blomstre på ny. Med små tiltag bekæmper vi ensomhed og kan se, hvordan havens brugere langsomt får troen på dem selv tilbage. Og de begynder at drømme om et bedre liv, når de oplever, at deres bidrag i haven gør en forskel. Vi havde en ung kvinde i haven, som de første tre måneder ikke ville have øjenkontakt. I dag er hun i lære som gartner, det varmer mit hjerte”, fortæller Lise-Lotte Damkjær, daglig leder i Offsides Sociale Haver.

”Haven hjælper mig til at tro på mig selv igen. Her føler jeg, at der er brug for mig, og jeg er noget værd. Der er altid en at tale med. Og det er også okay at ringe, når jeg har det skidt. De er med til, at jeg stadig er her”, fortæller Linda, som er bruger af Offsides Sociale Haver.

H.K.H. Kronprinsessen besøgte Offsides Sociale Haver den 30. oktober i anledning af WeShelters 130-års jubilæum. Kronprinsessen mødte Linda, bruger af Offsides Sociale Haver, som fortalte om, hvad fællesskabet i haverne betyder for hende.

Offsides Sociale Haver har eksisteret siden 1990 og er Danmarks første udendørs værested. Hos WeShelter, der står bag værestedet sammen med Region Hovedstaden og Københavns Kommune, oplever man, at tilbuddet virkelig kan noget helt særligt. Derfor har WeShelter en drøm om at starte projektet flere steder i Danmark. Og det er netop den drøm Mary Fonden med sin donation på 300.000 er med til at føre ud i livet.

”Vi har længe haft en drøm om at overføre det helt særlige, der sker i Offsides Sociale Haver til andre dele af Danmark. Derfor er vi meget glade for, at Mary Fonden har valgt at give en donation til, at det arbejde kan skydes i gang. Vi glæder os til udsigten til at kunne hjælpe endnu flere psykisk sårbare og mennesker i udsatte positioner til et bedre liv gennem værdighed og meningsfulde fællesskaber under åben himmel”, fortæller Mads Engholm, formand for hovedbestyrelsen i WeShelter.