fbpx
Bliv praktikant og bekæmp hjemløshed og ensomhed (Udløbet)

Bliv praktikant og bekæmp hjemløshed og ensomhed (Udløbet)

Kom i praktik som udviklingskonsulent i WeShelter og vær med til at udvikle frivillige sociale indsatser for hjemløse og udsatte mennesker.

Som praktikant i WeShelter vil du med din viden om socialt arbejde og dine analytiske evner, være med til at udvikle WeShelters frivillige sociale indsatser, som hjælper hjemløse og udsatte mennesker.

Du får stor indflydelse på dine opgaver og vil både få mulighed for at blive en del af den praksisnære understøttelse af det frivillige sociale arbejde og prøve kræfter med større akademiske udviklingsopgaver.

Lige nu starter vi flere nye indsatser op, og dine opgaver kunne for eksempel være:

 • Designe, gennemføre og/eller analysere evalueringer med fokus på læring og udvikling af vores indsatser
 • Behovsafdækning blandt både målgruppen, frivillige og samarbejdspartnere
 • Bidrage til planlægning af forandrings- og udviklingsprocesser, fx designe og afholde workshops, seminarer mm.
 • Udvikling og koordinering af det frivillige sociale arbejde i samarbejde med både medarbejdere og frivilliggrupperne, herunder fx rekruttering og fastholdelsesinitiativer
 • Involvering i udvikling og opstart af nye indsatser og samarbejder
 • Sammen med kolleger hjælpe til med diverse ad hoc opgaver på sekretariatet

 

Det er lige dig vi leder efter, hvis du:

 • Læser på universitet, sandsynligvis socialt arbejde, sociologi, socialvidenskab, sociale interventionsstudier, antropologi eller en anden samfundsfaglig uddannelse
 • Har viden om og interesse for socialt arbejde, og ønsker at blive klogere på samspillet mellem teori og praksis
 • Har erfaring med samfundsvidenskabelige metoder, er struktureret, god analytisk sans og arbejder løsningsorienteret
 • Er udadvendt, fagligt og menneskeligt nysgerrig, og ikke er bange for at tage fat på nye opgaver – både bag skrivebordet og ude blandt nye mennesker

 

Vi tilbyder

Som praktikant i WeShelter bliver du en del af en engageret arbejdsplads, hvor vi hver dag arbejder for at bekæmpe hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel. Du vil primært blive tilknyttet projekter med fokus på frivillige sociale indsatser for tidligere hjemløse. Opgaverne vil blive justeret efter dine ønsker og faglige profil – og vi vil så vidt muligt give plads til, at du kan arbejde med problemstillinger, som matcher dine faglige interesser.

Som praktikant hos os vil du få:

 • Erfaring med at arbejde med frivillige og indblik i en ellers lukket verden
 • En unik mulighed for at prøve dine kompetencer fra studiet af i praksis, på en dynamisk og kreativ arbejdsplads, hvor der er kort fra ide til handling
 • Tæt sparring med din praktikvært, så du opnår både faglig og personlig udvikling
 • Et stærkt team af engagerede og lydhøre kollegaer, der støtter op og står klar med sparring
 • Og et praktikophold, hvor du gør en stor forskel for hjemløse og udsatte mennesker

 

Hvem er WeShelter?

WeShelter er en del af Missionen blandt Hjemløse, der siden 1893 har udført socialt arbejde, med ønsket om at bekæmpe hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel.

I WeShelter hjælper vi udsatte mennesker både på herberget Kollegiet Gl. Køge Landevej og Ungeherberget Sporsløjfen på Østerbro, samt på en række væresteder i København. Derudover har vi en stribe frivillige indsatser: Frivillige Netværksvenner gør op med ensomhed og bygger bro til lokale fællesskaber, imens andre frivillige inviterer udsatte med i fællesskabet i madklubber, hvor god og næringsrig mad tilberedes og laves i fællesskab. Frivillige i WeShelter tilbyder også massage og yoga til udsatte, imens andre frivillige rådgiver omkring økonomi, hvis der er gæld og kaos på denne front. Vi taler også udsattes sag og deler fortællinger fra livet, som det leves af mennesker på kanten af samfundet. Læs mere om organisationen og projekterne på vores hjemmeside.

Ansættelse: Praktikforløbet er ulønnet og på 30-37 timer om ugen – men kan tilpasses dine studieforhold, så du kan passe et evt. studiejob ved siden af. Praktikperioden løber som udgangspunkt fra 1. februar til 30. juni 2023 – eller efter nærmere aftale.

Ansøgning: Vi skal have din ansøgning senest d. 30. oktober 2022. Vi forventer at holde samtaler i uge 45. Send din ansøgning sammen med dit CV i en samlet PDF-fil til cjh@weshelter.dk.

Hvis du har spørgsmål til praktikforløbet er du velkommen til at kontakte programchef Charlotte Juhl-Hansen på tlf.: 20 48 31 12.