fbpx
Værdighed i 130 år

Værdighed i 130 år

Nyt jubilæumsmagasin: Sammen med skolebestyreren Napoleon Bang rejser vi i årets magasin gennem tiden og WeShelters udvikling i 130 år.

Den 20. september 2023

“Ja, i år er et helt særligt år “.

Sådan indleder WeShelters direktør, Ole Abildgaard Mikkelsen, jubilæumsnummeret af Magasinet Hjemløs 2023.

Fonden Missionen blandt Hjemløse, i daglig tale WeShelter, fylder nemlig 130 år. Og i den anledning sender WeShelter et nyt jubilæumsnummer af Magasinet Hjemløs på gaden. Her rejser vi sammen med skolebestyreren Napoleon Bang tilbage i tiden og fortæller om, hvordan vi i 130 år har kæmpet for værdige liv for de mest udsatte mennesker i Danmark.

Amalie Olga Lyngsted, historiker og Ph.d studerende, fortæller i jubilæumsnummeret af Magasinet Hjemløs 2023 om sin forskning i Napoleon Bangs virke – grundlæggeren af Fonden Missionen blandt Hjemløse, i daglig tale WeShelter.

“I 1893 startede Napoleon Bang kampen for værdige liv for hjemløse i København – og lagde  hjørnestenen til WeShelters kamp mod hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel anno 2023. Det er i hans fodspor, at WeShelters frivillige og ansatte fortsat træder, når de hverdag på herberger, væresteder og i frivillige indsatser hjælper hjemløse og udsatte til et bedre og værdigt liv. Jeg er stolt over, at vi i dette særlige jubilæumsnummer af Magasinet Hjemløs 2023 kan invitere læserne med tilbage i tiden og WeShelters udvikling gennem 130 år”, fortæller Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør i WeShelter.

Værdighed i 130 år

Rejsen starter i hjertet af København, hvor Napoleon Bang mødte fattige, forhutlede og fordrukne hjemløse mænd, som det står beskrevet, og besluttede at noget måtte gøres…

Du kan mærke historiens vingesus, når du på s. 4 inviteres på en tidsrejse til København anno 1893 sammen med Amalie Olga Lyngsted, historiker og Ph.d studerende, som fortæller om sin forskning i Napoleon Bangs virke og kamp for at give hjemløse mænd værdige liv.

Bjørn Roland Steffensen har kæmpet hele sit liv. I dag er han et godt sted og vil gerne hjælpe andre LGBT+ personer i udsathed. Læs om Bjørns kamp for et værdigt liv i Jubilæumsnummeret af Magasinet Hjemløs 2023.

I Jubilæumsnummeret kan du også rejse tilbage i livet med to unge mænd, Mads og Bjørn. To unge mennesker, som begge har levet i hjemløshed, og i dag kæmper hårdt for at skabe sig et værdigt liv, som de fortjener ligeså meget som alle andre unge mennesker.

Hvad betyder værdighed for dig?

Det spørgsmål har vi i Jubilæumsnummeret af Magasinet Hjemløs stillet frivillige, ansatte og herbergsbeboere. Læs svarene fra Annette, Els, Mads, Kjeld, Maya og Tine på på side 12 og 13.

Til sidst i jubilæumsnummeret byder personalet på lægeklinikken Flex Almen Praksis på Bispebjerg Hospital dig indenfor. På klinikken møder læger og sygeplejersker udsatte mennesker, som ikke har kontakt til deres egen læge eller ikke har en læge, der møder dem værdighed og ro.

God læselyst.

Læs jubilæumsnummeret af Magasinet Hjemløs 2023 her

Udfyld formularen og modtag Magasinet Hjemløs én gang om året: