fbpx
WeShelter åbner nødtilbud for hjemløse i ulvetimen

WeShelter åbner nødtilbud for hjemløse i ulvetimen

WeShelter åbner nødtilbud og imødekommer hjemløses behov for opholdsmuligheder om dagen i en hård covid19-tid.

Den 26. februar 2021

Vi går varmere og lysere tider i møde, men covid19 har fortsat et fast greb i Danmark, og det betyder, at vi stadig skal holde afstand. Pladsen er reduceret kraftigt på mange væresteder og varmestuer i København. Derfor kan det være svært for hjemløse at finde et sted at opholde sig.

”Restriktionerne omkring covid19 betyder, at det er svært for hjemløse at finde ophold. På værestederne og i varmestuerne er pladserne stærkt reducerede på grund af afstandskravene, og når resten af samfundet samtidig er lukket ned, så er det for alvor svært for hjemløse at finde et trygt sted at opholde sig i løbet af dagen, siger Ole Abildgaard Mikkelsen, som er direktør for WeShelter.

For at imødekomme behovene åbner WeShelter mandag d. 1. marts og 10 uger frem nødtilbuddet Varme i Ulvetimen i SydHavnen (VUSH). Nødtilbuddet VUSH er støttet via en bevilling fra Københavns Kommunes pulje til nødtilbud i forbindelse med covid19.

”WeShelter vil både gerne anerkende og takke Københavns Kommune for at give en række sociale organisationer mulighed for at gøre noget ekstra for byens hjemløse under nedlukningen. I nødtilbuddet VUSH kan vi tilbyde hjemløse et helle, hvor de har mulighed for at få en kop kaffe, lidt i maven og strøm til telefonen i de sene eftermiddagstimer inden, de bevæger sig videre ud i mørket for at finde et sted at sove. Her vil WeShelters medarbejdere og frivillige hjælpe med at give information om, hvor i byen der er mulighed for ly for natten”, uddyber Ole Abildgaard Mikkelsen.

VUSH holder åbent alle hverdage fra kl. 16.00 til kl. 20.00 i Pegasus lokaler på Enghavevej.
I hverdagene mellem kl. 9.00 og 15.00 fortsætter Pegasus som AST-tilbud.

Fakta om VUSH

  • Adresse: Enghavevej 110, st., 2450 København SV.
  • Åbningsperiode: 1. marts – 7. maj 2021.
  • Åbningstid: Mandag – fredag, kl. 16.00 – kl. 20.00.
  • Kontakt: Tlf. 22 89 06 09 i åbningstiden mellem 16.00 og 20.00.
  • VUSH er støttet af Københavns Kommunes særpulje til oprettelse af nødtilbud og løber fra den 1. marts til den 3. maj, 2021.

Pressehenvendelse: tlf. 5192 6100, Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør for WeShelter.