Hvorfor Wehelter?
Det er en stor ære for mig at få lov at blive en del af en organisation som WeShelter med en så rig og lang historie med at gøre en forskel for de mennesker i vores samfund, som har det allersværest.
For over 100 år siden, kæmpede vores kolleger med den spanske syge. I dag ser vi Corona-epidemiens konsekvenser for socialt udsatte og psykisk sårbare. Krisen gør det tydeligt, at mange mennesker her i 2020 desværre stadig lever på kanten af samfundet. Derfor er der i den grad stadig brug for, at WeShelters gør en forskel for hjemløse, psykisk sårbare, ensomme og andre socialt udsatte borgere. Den forskel vil jeg være med til at skabe sammen med jer.
Hvad vil være dine første opgaver i WeShelter?
Først skal jeg lære jer alle sammen at kende. Jeg kan næsten ikke vente med at besøge herberger, væresteder og projekter. Og ikke mindst selve sekretariatet på Gammel Køge Landevej, som jeg skal være direkte leder af. Jeg er jo blevet ansat lige midt i en krisetid, som har vendt op og ned på alt. Det betyder, at jeg ikke har haft lejlighed til at besøge min nye arbejdsplads. Jeg er mega-spændt på at få sat rigtigt ansigt på både frivillige, medarbejdere og lederkolleger – og også på de mennesker, som vi hjælper.
Nogle af de mere konkrete opgaver, som jeg skal i gang med handler om strategi og kommunikation. Det første handler om at få samlet op på og sat punktum for alt det dybe strategi-arbejde, I har gennemført over de senere år. Og komme videre med at skabe det WeShelter, som vi gerne vil have. Det tror jeg, der er brug for.
Det sidste drejer sig bl.a. om at fortælle om alt WeShelters gode sociale arbejde. Omverdenen skal have øjnene helt op for den forskel vi gør. Jeg vil også være optaget af at kommunikere på tværs af WeShelter-familien. Lidt ligesom når andre familier mødes over aftensmaden og deler dagens oplevelser og morgendagens planer. Jeg vil bruge sociale medier rigtigt meget, så følg mig endelig.
Jeg kommer helt sikkert også til at fokusere på at skabe nye projekter og indsatser sammen med andre aktører på det sociale område. Både fonde, offentlige spillere og de andre organisationer. Så vi sammen kan få nye og gode løsninger til gavn og glæde for de allermest udsatte og sårbare.
Hvad har du lavet før i dit arbejdsliv?
Udvikling af socialt arbejde og i det hele taget kampen for de mest sårbare er den røde tråd i mit arbejdsliv. De sidste tre et halvt år har jeg være udviklingschef i Røde Kors Hovedstaden, hvor jeg har været leder af to teams. Et team der arbejder med kommunikation og fundraising. Og et team, der arbejder med frivillige sociale indsatser for hovedstadens udsatte. Før da var jeg afdelingsleder i Børns Vilkår for analyse og innovation, hvor jeg desuden har arbejdet rigtig meget med udvikling og dokumentation af rådgivningsarbejde.
Jeg har også en fjern fortid med evalueringer af sociale projekter i konsulentvirksomheden Oxford Research og en endnu mere fjern fortid, hvor jeg forskede i psykisk arbejdsmiljø på social- og sundhedsområdet på Arbejdsmiljøinstituttet.
Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?
Jeg bor på Christianshavn i en lejlighed af ældre dato, som jeg er ved at sætte i stand. Den har en dejlig tagterrasse med træer, buske og blomster, som også skal passes. Lige så meget som jeg er vild med København, er jeg også vild med at komme væk fra København.
Ikke bare for at besøge familien ovre i Vestjylland, men også resten af verden. Jeg er også tit af finde med et løbeskoene på under åben himmel eller på min cykel på vej ud i det grønne. Ved siden af det hele er jeg også censor på bl.a. kandidatuddannelsen i socialt arbejde på Aalborg Universitet. Det er en god måde at holde sig fagligt opdateret på og møde nye spændende mennesker.
Følg Ole på sociale medier:
Twitter: https://twitter.com/Olemikkel
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/oleabildgaardmikkelsen/