fbpx
Aktivitetsklub for unge hjemløse på Østerbro

Aktivitetsklub for unge hjemløse på Østerbro

Giv hjemløse unge på ungeherberget Sporsløjfen gode oplevelser og fællesskab gennem aktiviteter sammen med andre frivillige

På ungeherberget Sporsløjfen bor unge hjemløse i aldersgruppen 18 til 30 år. Beboerne har sociale og/eller psykiske problemstillinger, eventuelt kombineret med et misbrug. Som frivillig i en aktivitetsklubben på herberget er du med til at skabe et fællesskab for mennesker, der på ofte kæmper med ensomhed i hverdagen.

Hvad skal du lave som frivillig i aktivitetsklubben?

Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe af frivillige og deltagere fra ungeherberget Sporsløjfen, der mødes én gang om ugen og laver sociale aktiviteter sammen. Formålet med de fælles aktiviteter er at give de unge hjemløse gode oplevelser i hverdagen ved at støtte dem i at benytte byrummet og give dem mulighed for at lave sociale aktiviteter udenfor miljøet på herberget.

Praktisk: 

De frivillige mødes i aktivitetsklubben om mandagen lidt i kl. 17.00. Som regel er der 3-4 frivillige i en gruppe sammen. Ved fremmøde starter gruppen lige med ca. ti min overlevering fra personalet, så man er orienteret om det der måtte være væsenligt for eventuelt tilmeldte beboere på dagen.

Derefter starter de aktiviteter/ture op der er planlagt for dagen. Det kan være at spille spil. bordtennis, tage en bold med på banerne, spille padel. Der er også mulighed for at tage på museum, i biografen, på biblioteket og skrive ansøgninger. Det afhænger af, hvad der er stemning for og planlagt sammen med de unge. En gang i kvartalet er der mulighed for noget lidt større, som Tivoli, Zoo, køre go-cart eller lignende.

Vi søger netop nu en gruppe frivillig til opstart af aktivitetsklubben om mandagen.

Vi forventer, at du som frivillig i aktivitetsklubben:

 • er fyldt 25 år, da vi leder efter robuste frivillige, der kan matche vores brugere.
 • er tålmodig, stabil og har mulighedfor at deltage i aktivitetsklubben om mandagen ca. 3 timers varighed fra kl. 17.00-20.00
 • er udadvendt, kontaktskabende og rummelig.
 • har lyst og energi til at engagere dig i det frivillige arbejde i en længere periode.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • deltager i introkursus og ca. 4 obligatoriske netværksmøder om året.

Du behøver ikke at have en bestemt faglighed for at være frivillig i aktivitetsklubben, så længe du har højt til loftet og er god til at hygge dig.

Vi kan tilbyde dig:

 • et udfordrende frivilligjob, hvor du kan kombineredine interesser for relationsarbejde, kulturelle, sportslige og naturoplevelser,
 • introduktionskursus og løbende opkvalificerende fyraftensmøder om misbrug, hjemløshed og konfliktløsning.
 • supervision og sparring på dit arbejde i Aktivitetsklubben
 • livsbekræftende oplevelser sammen med andre frivillige og brugere.
 • mulighed for at indgå i et fællesskab af over 200 motiverede frivillige.
 • dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år.

Lyder det som noget for dig?

Så send os en ansøgning til frivillig@weshelter.dk. Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at være frivillig i aktivitetsklubben på Sporsløjfen.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Karine Bisgaard-Frantzen.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Karina Bisgaard-Frantzen
Udviklingskonsulent