fbpx
Bliv LGBT+ Ven

Bliv LGBT+ Ven

Er du LGBT+ person, og vil du hjælpe LGBT+ personer, som føler sig ensomme eller har det psykisk svært?

WeShelter søger LGBT+ personer, som vil være frivillige i LGBT+ Venner.

LGBT+ Venner

LGBT+ Venner er en frivillig aktivitet, hvor formålet er at forbedre forholdene for LGBT+ personer, som har det svært psykisk, ved at skabe positive relationer til andre LGBT+ personer.

Som frivillig LGBT+ Ven er du med til at styrke mental sundhed og trivsel blandt en særlig sårbar målgruppe, som ofte oplever diskrimination, ensomhed og psykisk mistrivsel.

Som frivillig i LGBT+ Venner tilbyder du dit venskab og bygger bro til nye fællesskaber. Ud fra interesser og praktiske rammer bliver I matchet. I kan gå lange ture, opleve kultur og natur sammen,  gå i biografen, dyrke sport eller noget helt andet – mulighederne er mange, og I bestemmer selv.

Vi leder efter dig, som:

  • er god til at skabe relationer, og har en vis grad af livserfaring
  • er tålmodig og stabil, og finder glæde ved at indgå i en relation, hvor du til tider skal tage initiativ
  • kan afsætte 1-2 timer ca. to gange om måneden

Som frivillig i LGBT+ Venner definerer du dig som en del af LGBT+ målgruppen. Men det vigtigste er, at du har lyst til at tilbyde dit nærvær og overskud til et menneske, som har det svært.

Vi tilbyder

  • et spændende frivilligjob, hvor du gør en forskel for de mest udsatte LGBT+ personer og er med til at nedbryde isolation, psykisk mistrivsel og ensomhed
  • personlig og faglig udvikling via introduktionskurser, fyraftens- og netværksmøder om stofbrug, hjemløshed, konflikthåndtering, herunder den særlige udsathed som LGBT+ personer kan opleve, og meget mere
  • tæt sparring med konsulenter fra WeShelter – som frivillig er du aldrig alene, og vi er her for dig
  • Sammen med 200 frivillige kolleger bliver du en del af en af Danmarks ældste organisationer, der i næsten 130 år har skabt positive og meningsfulde fællesskaber via frivilligt socialt arbejde
  • gode oplevelser sammen med andre frivillige og deltagere

Relationer betyder alt i det frivillige arbejde, og gode relationer baseret på tillid og tryghed tager tid at opbygge. Vi ser derfor helst, at du har lyst og energi til at engagere dig som frivillig i minimum et år – og meget gerne længere.

Lyder det som noget for dig?  

Så send en ansøgning til lgbtvenner@weshelter.dk. Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at være frivillig i LGBT+ Venner hos WeShelter.

Sammen skaber vi bedre liv for LGBT+ personer, som lever i udsathed – bliv en del af kampen!

Vi glæder os til at høre fra dig!

Har du spørgsmål?

Anita Damkjær Eriksen
Programchef