Bliv frivillig netværksven og vær med til at bekæmpe ensomhed!

Har du lyst til at gøre en forskel for et andet menneske, som ønsker sig mere netværk og oplevelser i hverdagen?

Som frivillig netværksven i WeShelter gør du en stor forskel for et andet menneske, der enten er tidligere eller nuværende hjemløs og i de fleste tilfælde har psykisk sygdom inde på livet. WeShelter er et fællesskab af sociale tilbud. Vi arbejder for at give hjemløse og socialt udsatte bedre vilkår. Det gør vi blandt andet gennem sociale aktiviteter drevet af frivillige – og du kan være med!

Vi søger forskellige typer af frivillige – vigtigst er, at du er rummelig, god til at lytte og/eller snakke og har mod på at møde et menneske, som er anderledes end dig selv. Som netværksven skal du også være tålmodig, stabil og kunne sætte grænser. Til gengæld får du mulighed for at møde et unikt og varmt menneske, som med stor taknemmlighed glæder sig til at få dig som netværksven.

Det er fleksibelt at være frivillig netværksven. Du mødes med din netværksven ca. 2 gange om måneden og WeShelter stiller billetter til aktiviteter og kulturbegivenheder til rådighed for jer begge. Vi gør vores allerbedste for, at det er hyggeligt og sjovt at være netværskven.

Du bliver matchet med din netværksven efter interesser, ressourcer og værdier. Vi kigger efter om der kunne være god kemi, inden vi foreslår det “arrangerede venskab”. Derfor skal du også bare være dig selv, når du kommer til en samtale for at høre mere om projektet.

En af vores frivillige netværksvenner fortæller:

“Jeg nyder hvert et minut sammen med min netværksven, om vi tager til koncerter, går lange ture eller tager selfies. Selvom vores venskab var ”arrangeret”, så har det naturligt udviklet sig til et ægte venskab.”

Som frivillig i vores organisation bliver du en del af et frivilligt fællesskab med 120 frivillige, og får adgang til kurser og fyraftensmøder samt faglig sparring i dit arbejde. Du behøver altså derfor ikke have meget erfaring med frivilligt arbejde før.

Du skal kunne se dig selv som frivillig i ca. et år frem, da det er en relation du skal opbygge over tid.

Vi har Netværksvenner mange steder i København. Vi finder sammen ud af, hvor det passer dig bedst.

Lyder det som noget for dig? Så send en ansøgning til projektleder Marie Nybo. Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at være frivillig netværksven hos WeShelter.

Har du spørgsmål, er du også meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Marie Nybo
Projektleder, Ensomhed & Netværk