fbpx
Kom med i motionsfællesskabet på et behandlingscenter på Amager

Kom med i motionsfællesskabet på et behandlingscenter på Amager

Som frivillig i motionsfællesskabet på Prags Boulevard er du med til at støtte mennesker på vej ud af et stofbrug gennem træning.

Prags Boulevard er et tilbud for mennesker, der har brug for hjælp til at håndtere et stofbrug. De kommer på stedet for at få behandling, en snak med en sagsbehandler eller et bad. I kælderen er der et veludstyret motionsrum. Efter et langt hårdt liv er det helt centralt for stedets brugere at få sat noget andet i stedet for afhængigheden af stoffer. Som frivillig i motionstilbuddet på Prags Boulevard er du med til at skabe et socialt fællesskab og et frirum fra livet med et stofbrug.

Hvad skal du lave som frivillig i det nye motionsfællesskab?

Som frivillig bliver du en del af en fast gruppe af frivillige tilknyttet motionsrummet på Prags Boulevard. Du kommer på stedet en fast dag om ugen og træner sammen med brugere af huset, som gerne vil være en del af et socialt træningsfællesskab. Du gør en unik forskel for brugerne ved at komme på stedet som frivillig og ikke som en del af ”systemet”. I motionsrummet kan I træne vægte sammen, bruge træningsmaskinerne eller tage et slag bordtennis sammen. Det vigtigste er det sociale fællesskab I skaber sammen i motionsrummet med træning som fælles interesse.

Prags Boulevard har åbent hver mandag og torsdag fra klokken 16.00 til 18.00, og træningen kommer som udgangspunkt til at foregå i dette tidsrum, men hvis du har mulighed for at komme i dagtimerne, kan vi også sagtens finde ud af det.

Formålet med motionsfællesskabet er at give brugerne af stedet mulighed for at sætte træning og fællesskab i stedet for et stofbrug. Som frivillig giver du brugerne et frirum, hvor ensomhed og rusmidler for en stund ikke er i fokus.

Hvem møder du på Prags Boulevard?

Det frivillige motionsfællesskab er et samarbejde mellem WeShelter og Prags Boulevard. Personalet på Prags Boulevard støtter op om motionsfællesskabet, og som frivillig kan du altid få sparring og støtte fra personalet. Du vil altid være sammen med mindst én anden frivillig i motionsfællesskabet, og tilbuddet er åbent for alle brugere af stedet. Der kommer en del ældre mennesker på Prags Boulevard, så du kan forvente at møde en del mennesker oppe i årene.

Vi forventer, at du:

 • er stabil, tålmodig og møder brugerne i øjenhøjde.
 • kan deltage i motionstilbuddet enten hver mandag eller hver torsdag i ca. 2 timer i tidsrummet 16-18 – alternativt en dag i dagtimerne.
 • har en fitnessuddannelse eller anden erfaring, der gør, at du kender til træningsmaskiner og brugen af disse.
 • har god forståelse for, at brugerne du kommer til at træne sammen med har levet et hårdt liv, der har sat sig spor på både krop og sind.
 • har lyst og tid til at engagere dig i det frivillige arbejde i minimum 6 måneder.
 • brænder for at arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • er over 25 år.
 • ønsker at indgå i et positivt samarbejde med de andre frivillige, personalet på Prags Boulevard og sekretariatet i WeShelter.

Vi tilbyder dig:

 • Et spændende og udfordrende frivilligjob, hvor du gør en konkret forskel for udsatte mennesker, der gerne vil være med i et socialt træningsfællesskab
 • Stor mulighed for at præge aktiviteten, da det er et ny-opstartet tilbud
 • Et fællesskab med andre engagerede frivillige og løbende sparring på dit frivillige arbejde – vi støtter dig altid som frivillig i WeShelter.
 • Et indblik i det sociale arbejde med hjemløse og socialt udsatte.
 • Obligatorisk introkursus, der klæder dig på til dit frivillige arbejde og opkvalificerende fyraftensmøder om fx stofbrug og hjemløshed.
 • Dokumentation for dit frivillige arbejde efter et år

Lyder det som noget for dig? Så send en ansøgning til frivillig@weshelter.dk. Skriv lidt om dig selv og dine erfaringer og ikke mindst din motivation for at være frivillig i WeShelters motionsfællesskab på Prags Boulevard.

Har du spørgsmål, er du også meget velkommen til at kontakte frivilligindsatsen. Du kan også læse mere om at være frivillig hos os her.

Er du blevet nysgerrig eller har du spørgsmål er du også velkommen til at kontakte os!

Ansøgningen sendes på mail til frivillig@weshelter.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!