fbpx
Indlæg: En succesfuld frivilligindsats kommer ikke af sig selv

Indlæg: En succesfuld frivilligindsats kommer ikke af sig selv

Kommuner og civilsamfund bør arbejde sammen om at bekæmpe ensomhed og social isolation ved at involvere frivillige i arbejdet. Sådan lyder budskabet fra organisationskonsulent Lise Larsen og direktør Ole Abildgaard Mikkelsen.

Den 24. september 2021

Uddrag fra indlægget på Altinget.dk: Vores frivillige indsatser er udviklet for at understøtte det professionelle arbejde, der dagligt udføres på herberger, væresteder og tilbud – både egne og i regi af kommune og andre organisationer.

Den frivillige relation erstatter altså ikke, men er et stærkt supplement til det professionelle socialfaglige arbejde.  At den frivillige ikke har en pædagogisk dagsorden eller en behandlerrolle overfor brugerne understreges på introduktionskurser, i efteruddannelsen og i den løbende kontakt med den frivillige.

Det kommer ikke blot den frivillige til gode. For det udsatte menneske tydeliggør det også ligeværdigheden mellem parterne. Involveringen af frivillige kan gøre en forskel. Men hvordan får man frivillige ind i kampen mod ensomhed på sociale tilbud, hvis man ikke allerede har det?

Læs hele indlægget her.