fbpx
Kom i praktik som udviklingskonsulent i WeShelter (udløbet)

Kom i praktik som udviklingskonsulent i WeShelter (udløbet)

WeShelter søger en universitetspraktikant til arbejdet med at udvikle sociale indsatser.

Vi søger en praktikant, som med sin viden om socialt arbejde og analytiske evner vil være med til at udvikle WeShelters frivillige sociale indsatser, som hjælper hjemløse og socialt udsatte mennesker.

Som praktikant kommer du både til at tage del i projektnære udviklingsopgaver og til at tage del i den løbende understøttelse af det frivillige sociale arbejde.

De projektnære udviklingsopgaver vil bl.a. handle om at gennemføre evalueringer med fokus på læring og udvikling samt designe og udføre forandrings- og udviklingsprocesser. Du vil også komme til at tage del i udviklingen af nye indsatser og samarbejder. Dette kan for eksempel være opstart af nye aktiviteter på herberger og væresteder. Der vil også være opgaver, som handler om at udforske og afdække behovet for nye sociale indsatser – og være med til at udvikle de rigtige løsninger. Derudover vil der være opgaver i forbindelse med rekruttering af frivillige til WeShelters frivillige sociale arbejde, og opgaver i vores møbel-projekt, hvor vi samler møbler ind, som herbergsbeboere kan få udleveret, når de flytter i egen bolig.  

Den løbende understøttelse handler for eksempel om at udvikle, planlægge og afholde seminarer for de frivillige i WeShelter, så de er godt rustet til deres arbejde. Det kan også handle om at trække viden ud af den dokumentation, som vi gennemfører – både med brug af kvantitative og kvalitative metoder. Dokumentationen omfatter bl.a. brugerundersøgelser blandt deltagerne i WeShelters frivilligaktiviteter.

Vi leder efter en praktikant, der:

 • Læser socialt arbejde, sociologi, socialvidenskab, sociale interventionsstudier, antropologi eller en anden relevant samfundsfaglig uddannelse
 • Har viden om socialt arbejde, som skal omsættes til værdi i praksis
 • Interesserer sig for det sociale område og samspil mellem teori og praksis
 • Er struktureret, analytisk og løsningsorienteret
 • Gerne har kendskab til både kvalitative og kvantitative metoder
 • Ikke er bange for at blive kastet ud i nye opgaver
 • Er udadvendt, nysgerrig og har lyst til at videreformidle sin viden
 • Er vild med at arbejde sammen med de frivillige i de sociale indsatser
 • Kan støtte op også om de mere praktiske opgaver på et lille sekretariat.

Som praktikant kommer du til at indgå i arbejdet med udvalgte indsatser og projekter for socialt udsatte, herunder indsatser som gør op med ensomhed og rådgivning om økonomispørgsmål.

Opgaverne vil blive justeret efter dine ønsker og faglige profil – og vi vil så vidt muligt give plads til, at du kan arbejde med problemstillinger, som matcher dine faglige interesser.

Vi tilbyder:

 • Erfaring med en udsat målgruppe og indblik i en ellers lukket verden
 • Et stærkt team af engagerede og lydhøre kollegaer, der støtter op og står klar med sparring
 • Et arbejde, der skaber resultater for en udsat målgruppe
 • Unik mulighed for at prøve dine kompetencer fra studiet af i praksis
 • Et udfordrende job i en travl og afvekslende hverdag med varierede og spændende arbejdsopgaver
 • En lille, dynamisk og kreativ arbejdsplads, hvor der er kort fra ide til handling
 • En fast praktikvært, som sammen med dig vil være engageret i at sikre, at du får høj grad af læring i din praktiktid.

Om WeShelter

WeShelter hjælper socialt udsatte på herbergerne Kollegiet Gl. Køge Landevej og Sporsløjfen på Østerbro og en række væresteder i København samt gennem en stribe frivillige indsatser.

Frivillige i WeShelter tilbyder bl.a. massage og yoga til udsatte og giver rådgivning til udsatte med gæld og kaos i økonomien. Frivillige besøgsvenner gør op med ensomhed og bygger bro til lokale fællesskaber. Andre frivillige inviterer udsatte med i fællesskabet i madklubber, hvor god og næringsrig mad tilberedes og laves i fællesskab. Vi taler også udsattes sag og deler fortællinger fra livet, som det leves af på kanten af samfundet.

Som praktikant får du en plads på WeShelters fællessekretariat, der har kontor på herberget Kollegiet Gl. Køge Landevej i Valby.

Stillingen er ulønnet. Til gengæld kan den være på enten 37 timer eller 30 timer om ugen og fleksibel, så du kan passe et evt. studiejob ved siden af. Varigheden af praktikopholdet er fem måneder.

Læs mere om organisationen og projekterne på vores hjemmeside: WeShelter.dk

Ansættelse: 30-37 timer ugentligt fra august til december 2022 – eller efter nærmere aftale.

Ansøgning: Vi læser ansøgninger løbende. Send din ansøgning sammen med dit CV i en PDF-fil til nytjob@weshelter.dk.