fbpx

Fællesspisning mod ensomhed

WeShelter var med, da Danmark spiser sammen inviterede til fællesspisning på Frederiksberg bibliotek.

WeShelters frivillige og en gruppe fra værestedet Pegasus fik sig et godt måltid og en masse gode snakke, da Danmark spiser sammen inviterede til fællesspisning mod ensomhed på Frederiksberg Bibliotek.

 

Om Danmark spiser sammen
Danmark spiser sammen er en national begivenhed arrangeret af Folkebevægelsen mod Ensomhed, som vil gøre det lettere for alle at invitere indenfor og at turde sige ja tak og sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes.

 

 

Vidste du?
Omkring 350.000 voksne danskere føler sig svært ensomme og én ud af fire savner selskab ved deres aftensmåltid. Ensomhed øger desuden risikoen for blandt andet forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser og depression. Blandt socialt udsatte er ensomhed særligt udbredt.

 

 

Sådan bekæmper WeShelter ensomhed
I WeShelter bekæmper vi ensomhed blandt udsatte og hjemløse. De mennesker, vi møder i vores arbejde, føler sig alt for ofte ensomme og lukket ude af de fællesskaber, vi andre tager for givet. De færreste har kontakt til familie, kun få har et arbejde at stå op til og mange har psykiske eller fysiske problemer, der gør deres hverdag svær. Og alt for ofte står ensomheden i vejen, når andre problemer skal tackles. For når den sociale isolation griber om sig, mister mange grebet om de basale sociale færdigheder, vi andre tager for givet, og så er der tryghed i det kendte: misbrug og miljøet omkring et herberg eller på gaden.

Derfor har vi udviklet de sociale madklubber og Netværksvenner som tilbud på vores herberger og væresteder og i udsatte boligområder i København.

Vil du hjælpe os med at hjælpe endnu flere? Bliv frivillig hos os og giv din støtte til hjemløse og socialt udsatte.