fbpx
Bliv praktikant og bekæmp hjemløshed og ensomhed (udløbet)

Bliv praktikant og bekæmp hjemløshed og ensomhed (udløbet)

Brænder du for at forbedre vilkårene for mennesker i hjemløshed og udsathed? Og ønsker du at bidrage til kampen mod ensomhed?

Den 9. oktober 2023

Som praktikant i WeShelter vil du være med til at udvikle WeShelters frivillige sociale indsatser til gavn for mennesker i hjemløshed og anden udsathed. I foråret 2024 søger vi en ambitiøs praktikant særligt til WeShelters frivilligindsats ”Sociale Madklubber”. I de sociale madklubber bekæmper vi ensomhed ét måltid ad gangen, når en gruppe frivillige laver mad sammen med mennesker, der søger et positivt, rusmiddelfrit fællesskab.

Du vil få stor indflydelse på dine opgaver og vil både få mulighed for at blive en del af den praksisnære understøttelse af frivilligt sociale arbejde og prøve kræfter med større akademiske udviklingsopgaver.

Eksempler på arbejdsopgaver kunne være:

 • Udvikling og koordinering af det frivillige sociale arbejde i samarbejde med både medarbejdere og frivilliggrupperne, herunder fx rekruttering og fastholdelsesinitiativer
 • Behovsafdækning blandt både målgruppen, frivillige og samarbejdspartnere
 • Involvering i udvikling og opstart af nye indsatser og samarbejder
 • Bidrage til planlægning af forandrings- og udviklingsprocesser, fx designe og afholde workshops, seminarer mm.
 • Sammen med kolleger hjælpe til med diverse ad hoc-opgaver på sekretariatet

Det er lige dig vi leder efter, hvis du:

 • Læser på universitet, sandsynligvis socialt arbejde, sociologi, socialvidenskab, sociale interventionsstudier, antropologi eller en anden samfundsfaglig uddannelse
 • Har viden om og interesse for socialt arbejde, og ønsker at blive klogere på samspillet mellem teori og praksis
 • Har erfaring med samfundsvidenskabelige metoder, er struktureret, god analytisk sans og arbejder løsningsorienteret
 • Er udadvendt, fagligt og menneskeligt nysgerrig, og ikke er bange for at tage fat på nye opgaver – både bag skrivebordet og ude blandt nye mennesker

Vi tilbyder

Som praktikant i WeShelter bliver du en del af en engageret arbejdsplads, hvor vi hver dag arbejder for at bekæmpe hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel. Opgaverne vil blive justeret efter dine ønsker og faglige profil – og vi vil så vidt muligt give plads til, at du kan arbejde med problemstillinger, som matcher dine faglige interesser.

Som praktikant hos os vil du få:

 • Erfaring med at arbejde med frivillige
 • En unik mulighed for at prøve dine kompetencer fra studiet af i praksis, på en dynamisk og kreativ arbejdsplads, hvor der er kort fra ide til handling
 • Tæt sparring med din praktikvært, så du opnår både faglig og personlig udvikling
 • Et stærkt team af engagerede og lydhøre kollegaer, der støtter op og står klar med sparring
 • Og et praktikophold, hvor du gør en stor forskel for mennesker i hjemløshed og udsathed

Hvem er WeShelter?

WeShelter er en del af Missionen blandt Hjemløse, der siden 1893 har udført socialt arbejde, med ønsket om at bekæmpe hjemløshed, ensomhed og psykisk mistrivsel.

I WeShelter hjælper vi mennesker i udsathed både på herberget Kollegiet Gl. Køge Landevej og Ungeherberget Sporsløjfen på Østerbro, samt på en række væresteder i København. Derudover har vi en stribe frivillige indsatser. Vi taler også udsattes sag og deler fortællinger fra livet, som det leves af mennesker på kanten af samfundet. Du kan læse mere om WeShelter og vores projekter her på hjemmesiden.

Praktikperiode: Praktikforløbet er ulønnet og på 30-37 timer om ugen – men kan tilpasses dine studieforhold, så du kan passe et evt. studiejob ved siden af. Praktikperioden løber som udgangspunkt fra 1. februar 2024 til udgangen af juni 2024 – eller efter nærmere aftale.

Ansøgning: Deadline for ansøgning er mandag den 30. oktober 2023 – vi forventer at afholde samtaler i løbet af uge 44 og 45. Du sender din ansøgning og dit CV til nytjob@weshelter.dk.

Hvis du har spørgsmål til praktikforløbet, er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Kiwie Winther.

Kiwie Winther (på barsel)
Udviklingskonsulent