Bliv følgeven for en hjemløs i overgangen til egen bolig

Bliv følgeven for en hjemløs i overgangen til egen bolig

Som følgeven for en hjemløs person, der flytter i egen bolig, hjælper du vedkommende til et godt liv i sit nye hjem.

At flytte fra herberg til egen bolig er ofte en stor og uoverskuelig omvæltning for hjemløse mennesker, og heldigvis hjælper en professionel bostøtte med det praktiske og administrative, der følger med i overgangen til det nye hjem.

Mange savner dog sociale relationer og fællesskab efter flytningen fra herberg til egen bolig. Det gør tilværelsen i den nye bolig ensom og øger risikoen for, at hjemløsheden vender tilbage.

Hvad er en følgeven?
Som følgeven er du i samarbejde med en professionel bostøtte med til at hjælpe en hjemløs til et godt liv i vedkommendes nye hjem. Det gør du ved at tilbyde dit venskab og ved at bygge bro til aktiviteter og fællesskaber uden for hjemmet, mens den professionelle bostøtte i højere grad hjælper med det praktiske og administrative. Efter grundig indføring i din rolle og et indledende møde med din følgeven og bostøtten, finder I sammen ud af, hvor ofte og hvornår I mødes, og om I bruger tiden på at drikke kaffe og hygge, eller om I tager i biografen, på museum, går ture i naturen eller spiller spil sammen. WeShelter stiller entrébilletter til kulturinstitutioner og andre aktiviteter i København til rådighed, så der altid er noget hyggeligt og sjovt at lave sammen.

Hvem kan du blive følgeven for?
Du kan blive følgeven for kvinder og mænd, som hver især kæmper med forskellige kombinationer af psykiske og sociale problemer. Fælles for dem alle er, at de er i en overgangsfase fra herberg til egen bolig, at de har et begrænset socialt netværk og lever et liv med få nære relationer.

Hvad kræver det at være følgeven?
Du skal være minimum 25 år, tålmodig, mødestabil og så skal du have tid og lyst til at skabe en relation med din følgeven. Vi har plads til mange forskellige typer frivillige, da forskellige mennesker har brug for og ønsker sig noget forskelligt. Det vigtigste er, at du har lidt overskud og mod på at være noget for en anden person.

Hvor meget tid skal jeg bruge?
Det er meget fleksibelt at være følgeven, og derfor er det også et frivilligjob, der kan passe godt til dig, som har en del at se til i hverdagen. Hvor ofte I mødes er op til de enkelte vennepar. Men vi anbefaler, at man i udgangspunktet mødes 2 gange om måneden, så man også lærer hinanden at kende, uden der går for lang tid imellem.

Hvad får du ud af at være følgeven?

  • Et anderledes venskab
  • Løbende sparring og støtte gennem samtaler med vores frivilligkoordinator
  • Adgang til relevante kurser og fyraftensmøder, som giver dig viden om socialt udsatte, afhængighed, ensomhed mm.
  • Et stort netværk af frivillige og professionelle. Der afholdes netværksmøder med de øvrige følgevenner én gang i kvartalet samt sociale sammenkomster til sommer og jul.
  • Muligheden for at gøre en konkret og mærkbar forskel
  • Gavekort til cafe, biograf og kulturoplevelser, du kan bruge med din netværksven
  • Efter et års engagement kan vi give dig en anbefaling.


Lyder det som noget for dig?
Så send os en ansøgning. Skriv lidt om dig selv, din baggrund og ikke mindst din motivation for at blive frivillig følgeven.

Har du spørgsmål?

Lise Trier Larsen
Projekt- og udviklingschef