Bliv økonomirådgiver

Bliv økonomirådgiver

Er du uddannet inden for økonomi, jura, socialret eller lignende? Så har vi brug for dig i vores frivillige økonomirådgivning.

Gæld og økonomisk kaos er et stort problem for mange hjemløse, og rudekuverter spænder ofte ben for drømme om egen bolig. Som frivillig økonomirådgiver kan du være med til at løse et af de problemer, der er med til at holde mennesker fast i hjemløshed, og som ødelægger livskvaliteten for mange.

Hvad skal jeg lave?
Den faglige tilgang i rådgivningen bygger på empowement. Rådgivningen har læring i centrum, og den rådsøgende mødes med respekt og værdighed. Vores økonomirådgivere giver modtagerne af rådgivningen hjælp og redskaber til at skabe overblik over deres økonomiske situation, til at indgå gode og realistiske afbetalingsaftaler og til at lægge et fremtidigt budget, der kan få pengene til at strække.

Vores økonomirådgivere giver modtagerne af rådgivningen hjælp og redskaber til at få pengene til at række, og de får et frirum, hvor de kan få afløb for de frustrationer og følelser, der hænger sammen med gæld og økonomisk rod. Målet er ikke kun at løse akutte økonomiske problemer, men at hjælpe brugerne til at  skabe overblik over deres økonomi og gæld og med at indgå gode og realistiske afbetalingsaftaler.

Økonomirådgivningen er uvildig og kæmper altid for at rådgive på brugernes rettigheder. Vores motto er: Intet er for stort – intet er for småt.

Hvad kræver det?
Du skal have en dokumenteret uddannelse og/eller erhvervserfaring inden for økonomi, jura, socialret eller lignende. Du skal være minimum 25 år og skal kunne afsætte 3 timer om ugen i minimum et år til at hjælpe udsatte borgere med rådgivning.

Hvad får du ud af at være frivillig økonomirådgiver?

  • Et fagligt fællesskab med andre engagerede frivillige rådgivere
  • Uddannelse i at håndtere målgruppen for rådgivningen 
  • Mulighed for at gøre en konkret forskel for udsatte og hjemløse i København
  • Medbestemmelse – du bliver hørt, både når du har gode idéer, og når du er frustreret
  • Løbende faglig opdatering om lov- og praksisændringer, som har konsekvenser for brugerne af WeShelters økonomirådgivning.


Her har vi økonomirådgivere
Vi har rådgivning på herbergerne Kollegiet Gl. Køge Landevej og Sporsløjfen, og på værestedet NABO Center.

Lyder det som noget for dig?
Så send os en ansøgning! Skriv lidt om dig selv, din faglige baggrund og ikke mindst din motivation for at blive frivillig økonomirådgiver.

Har du spørgsmål?

Vibeke Bruun-Toft
Udviklingskonsulent